Skip to main content

pagi ini dan semalam



pagi semalam naek bas pukul 11 dekat Stesen Bas Greenwood..lepas 8 jam perjalanan aku sampai laa kat Kuala Terengganu..tapi situasi dalam bas yang mencorakkan aktiviti aku selepas menjejakkan kaki di bumi Kuala Terengganu ni..mase dalam bas tubertubi-tubi aku reply mesej saudara Syeikh yang ajak tengok bola Terengganu lawan Lions XXI..lepas da confirm dengan saudara Iqba memang dalam kepala aku da terbayang crowd yang macam gambar kat atas..al-maklumlah Quarter final niii..kisahnye turun je bas dah ade penyambut tetamu..mula-mula seklai aku disambut pakcik yang mencari rezeki yang halal..normal laa tu kat sini,turun je bas diorang akan tanye nak pegi mana dik nak pegi mana bang nak pegi mana kak?tapi aku jawab takpe,ade kawan da tunggu..masuk kete,makan,tengok bola,sorak sikit,maki reff sikit,gol sebijik,balik*short story*



pagi ni pulak bangun-bangun macam biase laa..skali ngan orang da siap nak pegi sekolah..tapi sebab aku ni cuti dan tak terlibat dengan sekolah,aku jadi laa penjaga rumah..bukak je tingkap nahhh,matahari cantik macam ni..terus buat rakaman eksklusif nak buat koleksi ^.^

***penjaga rumah tugas die mengemas rumah tapi tak perlu memasak

Comments

Chuu Muqhlis said…
ko pegi mane2 pon bawak kamera keee? mushkil aku :D
ABU said…
terengganu lawa aku suka.. pernah datang sekali..
jaya jr said…
chuu:mane ade..ni kebetolan bawak kamera dari hostel.xnyempat balik rumah terus g stadium..haha

abu:haha..datang laa lagi lepas ni..ade kot perubahan sikit-sikit..kui3
Abu Luqman said…
singgah malam bro...

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka