Skip to main content

para para sakura


kampung parit perpat dah macam kampung nombor 2 aku..selepas terengganu..dulu mase masih sekolah mmg setiap kali ade cuti penggal ke,cuti raya ke,cuti tengah tahun,cuti akhir tahun memang tak pernah miss balik kampung..cume keadaan skang ni yang cuti budak universiti tak sama ngan cuti sekolah membataskan aku balik kampung..balik mase cuti raya je yang wajib..yang laen-laen tu balik hujung minggu..tak puas hati klo balik kejap-kejap..

walopon mase berlalu cepat tapi kampung aku ni memang tetap sama macam dulu..sejuk mata memandang.lagi2 waktu pagi..kebetolan nyai pon memang suka tanam-tanam pokok..sejak-sejak ade kamera ni setiap kali balik kampung memang seronok jugak laa dapat ambik gambar bunga-bunga ni..yang gambar ni sebenarnye putik-putik buah belimbing kot..aku pon tak pasti sangat..yang pastinye,bunge ni takde rupe belimbing lagi..

***balik weekend bari ni sebab ade emergency..nasib baek dah sempat datang tengok Pak Long 2 minggu lepas..setiap yang hidup pasti merasai mati..semoga arwah Pak Long ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman dan beramal soleh

Comments

Chuu Muqhlis said…
nice shoot., btw takziah. byk bsabar k..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka