Skip to main content

konvoi balik cuti semester 1,01/02


kuliah dah lepas,exam pon baru je lepas..memang da tiba masa untuk balik kampung..lupekan sekejap ilmu2 dunia yang memang takkan habis klo kite nak belajar..makin belajar makin banyak yang tak tau...

pendek cerite,dalam hati ahli konvoi memang risaukan keadaan cuaca untuk balik kampung..al-maklumlah,kite ni orang timur..belajar di bandar dekat dengan Kuala Lumpur..orang kampung duk kate,hujan sokmo dok breti-breti..tapi harini Alhamdulillah,Allah bagi rezeki dapat balik kampung dalam cuaca baik..nampak nak hujan,tapi sepanjang perjalanan tak hujan..ade sekali je gerimis kat Bentong.

dalam perjalanan ade suka ada duka..suka 1,sambil duk atas highway maen shooting gambar jugak..suka 2 dapat makan tengahari free kat umah sedare Syahid Haiqal..makan memang sedap..dukanya ade member jatuh motor sebab kat selekoh tu ade pasir..berjahit jugak laa dekat klinik berdekatan..

***bertolak pukul 8 pagi,sampai pukul 6 petang..semoga semua rakan-rakan diberkati,selamat bercuti.amin..

Comments

[k]o{q}i[n] said…
mak aih... 10 jam.. lme gile..
tahniah!!

selamat bercuti lah ye.. ;)
zikeryhassan said…
boleh la ziarah aku kat Besut ni. haha
Cik Ungu Kamila said…
wah dah start cuti. selamat bercutiii ! :)
RAIN90 said…
best giler orang dah habis exam,
aku blom lagi...adoii!!
cimöt said…
konvoi ganu laa ni..

ok slamat cuti..
jaya jr said…
koqin:banyok hal sket maren kt atas jalan..hu hu

aqilah:haha,terime kasih!

zik:besut hujan sokmo,bile rase nk mandi hujan boleh aa kot singgoh..huhu

cik ungu:he he,memang da start pon..cuti duluuu!!

rain:sabor2,nanti lepas exam cuti tetap menanti..kih3

cimot:a'ah,konvoi ganu..hehehe

zalikha:cuti3x

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka