Tuesday, January 31, 2012

baju : tuan aku rambut awan nano

aku sehelai baju kolar bulat..sebelum aku wujud pokok kapas yang wujud dulu..pandai betul manusia yang cipta aku ni..macam-macam warna ada..aku tengok kawan-kawan aku warna hijau ade,biru ade,putih pon ade..asal nye orang dulu tak pakai kain,tapi atuk aku cakap,sebab zaman berubah,manusia nak pakai baju..tu laa sebab utama keturunan aku wujud..zaman flinstone diorang tak tanam pokok kapas..susah nak buat baju,terang atuk yang aku tengok dah agak lusuh..

nak buat aku ni tak susah dah,dulu orang pakai ilmu jahit tangan memang lambat sikit,tapi pakcik sebelah mak aku cakap,bile dah ade mesin moden,seminit dua dah boleh siap..sempat jugak aku tengok macam mane kawan-kawan aku lahir sementara aku tak masuk kotak lagi aritu..boleh tahan sakit aku tengok kene cucuk ngan jarum banyak kali..tu belom lagi bab kene cop ngan seterika panas mase nak cop lambang..tapi bile da siap,kemain berseri-seri muka nak tarik orang ramai suh beli..warna-warni bermanik-manik lagi

kebetulan jugak aku bukan warna kuning..sebab bile aku siap je 8 haribulan 7 tahun 2009,aku dengar ura-ura baju kuning ni bahaye..sape pakai baju kuning ade tulisan 'bersih' kene tangkap..cepat-cepat aku tengok badan aku ade tak tulisan bersih..walopon aku bukan warne kuning,mane tau takut-takut perkataan tu ade..bak kate pepatah,sediakan payung sebelum hujan..aku pon tak paham ape salah  perkataan bersih tu..bile da tengok,nasib baek takde..fuhh

pasukan rumah kuning

bile aku da masuk kotak,dalam kepala aku satu je soalan..nak pegi mane ni???kompem laa kedai tapi aku da aim nak duk kat Mikveli ke,Temskue ke,Wang Utame ke.paling-paling busuk aku ingat nak jual diri kat Uptaung je..outdoor,sejuk sikit..aku tak suke jual diri online sebab panas..lepas kene ambik gambar masuk plastik balik pastu masuk kotak..huh,azab..tapi aku bernasib baek sebab berjaya jual diri kat Facotory Outlet Store,Mikveli..ramai orang kat situ..jenuh aku cuci mata

satu hari tu ade laa sorang lelaki masuk..belek punye belek,las-las aku jugak yang terpilih..lepas die bayar aku RM5(lepas diskaun 70 percent),sedih jugak aku nak tinggal member-member kat situ..tapi nak buat macam mane..rezeki tuan aku dapat aku..haha..kebetulan tuan aku ni rambut awan nano,bile sampai umah tu die test depan cermin,pedih jugak badan aku nak boleh lepaskan kepale die..adoi..tadi mase kat kedai die maen ukur badan je..tak masuk fitting room..selamat lagi aku mase tu..

nasib aku bukan nak dipakai kat umah je..rupenye tuan aku ni pandai nyanyi..die beli aku sebab nak buat pegi bertanding..pertandingan tahap mane aku tak tau laa sebab tuan aku rilek je pakai baju kolar bulat macam aku ni..rupenye sampai kat tempat bertanding,aku nampak liplapliplap terus terdetik "event besar ni"..memang betol pon..rezeki aku ni dapat usha baju laen yang mahal-mahal..

nyanyi punye nyanyi,lepas org kutuk aku dengan sinis "eleh,kolotnye t-shirt round neck pon nak buat masuk pertandingan " las-las tuan aku yang menang..haha..bagge gile aku.skang ni boleh laa ku hina balik baju-baju yang mahal tapi tak menang pape..HAHAHA..boleh revenge..baru die tau baju tetap baju bukan seluar..same je untuk tutup badan..lepas tu tak pasal-pasal aku kene conteng banyak-banyak ngn peminat tuan aku pastu jadi perhiasan dalam frame..sedih jugak aku ni T.T

SEKIAN
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

2 comments:

[k]o{q}i[n] said...

tinggi imaginasi demo...huhuhuhu

Fieka Shafika said...

haha comel!