Skip to main content

entri ke-3 tahun ni

pagi pertama kat Kuala Terengganu untuk cuti sem kali ni,aku try ulang balik skrip cuti sem sebelom ni..jogging pagi-pagi..da lame tak buat..sebab jogging pagi ni,aku akan buat bile betol-betol lapang je..klo pagi ni ade kelas,pagi ni ade kuiz,pagi ni nak kene anto assignment,aku prefer baik tak payah jogging..lebih baek berehat sebab jogging ni memang menyihatkan,tapi penat die tu tetap ade..klo tak cari air lepas jogging,tu namenye cari nahas..

tapi skrip orang-orang yang berjogging tetap sama..pakcik makcik yang jogging same je macam 4 bulan dulu..tambah laa sorang dua..budak-budak memang tak masuk bot sebab kene pegi sekolah menuntut ape yang patot..lelaki dewasa macam usia aku ni ade laa 4-5 orang..awek takde langsung.memang tak boleh harap..patutnye ade laa sorang dua..tak pon klo yang datang,ngn pakwe..lawak antara benua betol bile pakwe jogging ngan awek..lari-lari ayam je.



***taman untuk maen layang-layang takde lagi kat Kuala Terengganu..sebab klo nk maen layang-layang macam ni,tepi pantai da di kira port yang terbaek..

Comments

[k]o{q}i[n] said…
awek2 sume membuta... x pun siapkan sarapan utk laki dia...
Anis Akhir said…
dah lama tak jogging... balik umah ni, nak jog la..hehe
cikshahida said…
untungla dah cuti.boleh joging smbil men layang2 tepi pntai.bhahaha
Ali Power said…
leceh klw jog ngan awek..lembap cam taik dorg ni

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka