Skip to main content

hati heart < 3


gambar ni ambik mase jadi tourist guide kengkawan jauh datang beberape ari lepas..kebetolan aku pon memang bercuti sepenuh mase boleh laa jalan-jalan kejap ngan diorang..walopon hari hujan tapi kereta kan ade..tambah pulak aircond,memang takde masalah laa nak meronda-ronda dalam hujan..

selalu jugak aku datang sini..tapi majoritinye sebab menjadi tourist guide laa..setiap kali ade sedare jauh datang,member jauh datang mesti nak datang Masjid Kristal ni..hehe..klo malam pon cantik bile ade lampu keliling masjid..tapi kene tengok hari jugak,klo hari tu hari berjimat elektrik,takde lampu,datang melawat tempat je laa..nak ambik gambar tak cun..

***kompem sape yang datang ganu,mesti nak singgah sini..masjid ni jugak tempat Ally ngn Farah Lee akad nikah baru ni..

Comments

[k]o{q}i[n] said…
selama aku duk ganu dulu, x penah lagi g situ...huhuhuhu
zikeryhassan said…
dah selalu ke situ. haha
Rozuan Ismail said…
cantik gmaabr tuh,x pernah pijak kaki dekat masjid kristal
ILA HonEyBuNNy said…
tak tau la bila nak sampai ganu neh..ehheh...

suka kata2 kt gambar tu..;)

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka