Skip to main content

kesan pemanasan global


bumi sudah tua,bumi makin panas..panas sejuk tak tentu masa..macam skang ni..patut negeri pantai timur je hujan berterusan disebabkan angin monsoon timur laut..tapi kat KL pon hujan sama..siap banjir kilat lagi kat kajang beberapa hari lepas..bala di mana-mana..puncanya sikap manusia tu sendiri..

bumi makin uzur,tapi pakaian manusia makin singkat..makin tak cukup kain..yang panas duk berjemur tepi pantai tu dah satu hal..ni yang pegi majlis dalam dewan ade aircond keliling pon pakai baju tak cukup kain jugak..masalah-masalah..ni bukan kes pemanasan global dah ni,ni kes dah masuk kes menarik perhatian mata-mata lelaki..

***
perempuan....
20-30: mengancam
30-40: macam-macam
40-50: di ancam
50-60: dah tak cam...

Comments

hikhik..
*terhenti sejenak*
betul apa kamu tulis ney !
sepatutnya bila ada aircond, makin tutup tubuh :p
zikeryhassan said…
aku suka part yang ni..

perempuan....
20-30: mengancam
30-40: macam-macam
40-50: di ancam
50-60: dah tak cam...
eLL said…
tak sabar tunggu 2012
[k]o{q}i[n] said…
style der entri ni... hahahaha
Nasuha Suhada said…
suka ini :

perempuan....
20-30: mengancam
30-40: macam-macam
40-50: di ancam
50-60: dah tak cam


p/s : tapi walaupun nanti sy dah masuk 50-6-, mintak2 ada orang cam lagi..
fany wany said…
haha!
cool gila :D
cimOt said…
mcm dah tak bertamadun je..
hazanis said…
hehehe cool...:P
hehe...yang bawah tu lawak siot
fathiyyahISMAIL said…
betul2. setuju sgt2 ngan gmbr tu T_T

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka