Skip to main content

[gambar] Wang Kertas Baru 2012


duit baru ni bau die same tak macam duit lama???sebab kadang-kadang bau duit ni macam bau perfume bagi setengah orang..bank negara da buat duit kertas edisi baru..warne-warni boleh tahan..tapi yang best nampak gaye macam RM20 da ade balik..dulu RM20 sekeping ni warna koko..tapi kali ni warna KUNING ala-ala kuning bersih..kih3yang laen takde beza sangat..yang RM50 tu mmg da familiar sebab da lame keluar..haha

***terkenang duit-duit saidina yang menjadi kegilaan budak-budak sekolah zaman dulu..zaman ni tak tau laa ade ke tak lagi fenomena maen saidina lepas exam..sebab zaman da berubah kan..nak gajet je sume

Comments

cimOt said…
duit jugak..nilai tetap sama..kalo dapt lebih takpe laaa..

ahhhh..jadah..
zikeryhassan said…
mesti akan rasa janggal sebab dah lama tak guna duet 20 ringgit
Miszyuyu said…
nak duit rayaaaaaa
iznie said…
cantik kan..
tak sabar nk pegang duit2 tu
cantik sgt2..
yaya chef kecik said…
tak sbr nk pakai duit tuhh..
terasa mcm gempak sgt2 ok..huhu
| schaza | said…
cantik oww duit baru nie, , siap ada RM20 lagi.. suka2 :)

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka