Skip to main content

bangau oh bangau



pos friendstop yang ke 601 ni pasal gambar burung je lah..burung bangau..flamingo die lawn sket..burung ni aku jumpe kat zoo negara semalam..masuk free..pakai tiket komuniti servis..cakap pasal servise ni,las skali aku buat mase lepas SPM dulu..servis yang memang aku buat tak brape nak ikhlas sangat..nasional servis..mmg tak adil aku pergi pastu ramai member-member goyang kaki kat umah..

semalam servis kat zoo aku kene servis kat kandang rimau ngn singa..kah3..ikut laa korang nak percaya ke tak..tapi yang pasti aku memang bersih 4 kandang singe,2 kandang rimau,1 tempat pameran rimau..mase aku berus lantai sampai bersih tu rimau ngn singe ade kat sebelah,tapi ade pagar besi macam penjara tu laa..rimau ngn singe tu jadi supervisor camne aku bersih tempat makan,tidur,buang air die..kah3..cilakak lu rimau..tapi cube bayangkan klo takde besi-besi penghalang tu,mungkin takde entri ke 601 ni..

hurmm aku nak cite pengalaman semalam kat sini tak mmg tak cukup masa..cukup setakat general yang macam tu je laa..haha..sebab tu orang cakap pengalaman tak boleh dibeli,tapi boleh dicari..boleh buat cite kat bakal bini..baru laa bakal bini respek sikit..

***najis harimau lagi kaw-kaw bau die daripada najis singe..pening-pening

Comments

Niel said…
LAWA NYE GAMBAR TU~
SUKESUKE~
NHMS said…
interesting lha..
aku xpenah pegi zoo negara. *sobs sobs
mana pic rimau singe bro...hehe
zaty said…
nice photo!boleh jdi part time photographer. :)
hehe, memang betul kan, pengalaman mendewasakan kita..:) what such a very great experience you've faced..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka