Skip to main content

cuti sekolah [nikmat malam pertama]


bulan 12,cuti sekolah..macam biase..budak2 sekolah da tunggu dari awal tahun dulu lagi..haha..hari last sekolah tu,memang diorang tak sabar nak tunggu esok..maklumlah,esok kan cuti..malam tu kompem nikmat gile tido..hati senang sebab da tak payah pikir nak pegi sekolah..buku da boleh susun dalam almari,uniform sekolah da boleh gantung belakang pintu bilik,tapi untuk budak2 zaman sekarang perangai pelik,kene tambah satu lagi,komputer boleh in 24 jam..haha

nikmat cuti sekolah satu hal,nikmat perkahwinan sape nak jawab?haha..bulan 12 kompem ramai lelaki bujang dan anak dara berkahwin..duda ngn janda tu tak masuk list..diorang tak malam pertama..wakaka.tak pasal-pasal aku keluarkan ayat-ayat soal rumah tangga orang ni..padahal aku ni budak setahun jagung je..nak kahwin tu memang lambat lagi laa..

tapi betol,bulan 12 ni boleh makan nasik minyak free banyak-banyak..cume aku je tersadai kat sini takde satu pon pergi jemputan kahwin..klo duk umah boleh jugak follow parents pegi kenduri member-member diorang..pergi kenduri tu pon boleh cuci mata jugak kadang-kadang..

***majlis kahwin dalam hujan mesti becak..bukan semua mampu buat kat dewan..

Comments

Eady Minn said…
wahhh...member2 takde yang nak kawen ke ? ehem..
comey kotak tu her3


http://cikwanielovela.blogspot.com/
blogtilldrop said…
selamat makan kenduri...
folo u..
regards from:
www.blog2shout.blogspot.com
Chuu Muqhlis said…
ikut je la member2 yg nk g knduri., tumpang mkn nsi minyak free haha
zikeryhassan said…
selamat pengantin baru.


#eh?
hakhak amboi gatai eh :P
kau bila nk kawen ??
nk langsung time musim hujan jugak kah ?? kuikui
Gadish Lollipop said…
amboii..gatai nya dia . ahahaha.awak tu bila nak kawen ? ehehehe

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka