Skip to main content

teman..

teman @ rakan @ mmber @ kawan dan mcm2 lg aa..smue membawa maksud yg sama..bawah smue ni boleh pecah2 lg..kawan baek ade,kawan jauh ade..kawan suam2 kuku pn ade gk..lg x bes,kawan yg ade tyme kite senang j..tyme kite sussah mane2 j die pegi..tp stakat aku hidup 20 taon ni,aku rase smue mmber2 yg ade disekeliling ok jee..klo gadoh2 x sebulu tu biase laa kn..stat dari tadika,masuk skola rendah pastu masuk skola menengah..tmbah satu lpas skola menengah kne pegi plkn,then masuk matrik..brape transit tu agak2????dlm 5 kali ade laa kot..smue ni terjadi dlm mase aku umur 5-20 tahun ni..dlm kate laen 15 tahun..

yg tadika xyh kire sngt xpe..tyme tu x tau pape sngt..klo jumpe skang ni pon blom tentu ingt agaknye..hihi..kne selidik betol2 baru bleh kompem..tp stat masuk skola rendah,ckit2 erti persahabatan tu datang..sbb tu laa reunion yg ade smpai skola rendah j..ahaha..ade pernah dengar reunion tadika???xde kot..klo ade mmg terbaek laa..hahaha..skola rendah pling lame,6 tahun..tp x bosan pon..pegi skola ingt nk maen j..pegi waktu pagi baju bersih,blik kotor ngn debu..haha..kasut tu kejap j tahan..smpai tengah tahun j da haus tapak sbb bnyk sngt berlari..smpai skang ni ade lg laa mmber2 yg masih dlm contact,tp jarang gk contact..

masuk skola menengah up cket..++ duk hostel..lg bnyk kenangan bersame..yela,duduk bawah satu bumbung,blik j laen2..nk pegi kelas nampak muke same,mandi pon nampak jgk,maen pon skali..mmg laa gile2 jadiknye..aku dlu kt skola dekat ngn pantai..masuk upper form j,bnyk kali gk pegi mandi pantai,fly tngk world cup laa..fuhh..mcm tu laa aku hidup kt hostel 5 taun..dari aku masuk gemuk gedempol smpai laa jadik slim cket skang ni..haha..batch aku x ramai sngt..dlm 170 lbih kurang..dan alhamdulillah,skang ni xde aku dngr kwn2 aku x sambung blajo..smue masuk universiti..

ni laa pantai yg slalu kami pegi mandi-manda..berkelah pon pernah..

ni ex-classmate form 5..



ni tyme nk grad skola menengah..

-batch 03-07-

abis spm,xsempat cuti,kene pegi plkn..bkn smue yg kene..kwn2 karibku kebanyakan x kene..tu buat aku geram dan jeles kt diorg..lame kot 3 bln..dh aa smue sedia maklum yg plkn tu mcm penjara dan die punye style ala2 askar cket..pegi plkn x buat ape sngt pon sbnrnye..maen2,kenal2 amoi..yg x pndai berkawad mcm aku ni,boleh jadi pandai..yg x kuat tu,boleh jadi kuat cket2..haha..mcm tu j plkn..tp klo boleh plih,mmg aku xnk pegi pon..skang ni ade jgk laa aku contact ngn mmber2 plkn,tp x rmai laa..haha..sbb aku x aktif sngt kt sane..org x kenal..

member2 kompeni delta kt plkn..

lpas plkn,tau result spm,aku masuk matrik..yg ni ok cket sbb rmai jgk laa mmber skola aku skali..yg kamceng2 plak tu..haha..senang cket nk buat komuniti..tp blik kami asing2..xsempat plan nk duk skali..tp ntah cm mane,mmber2 aku slalu datang lepak kt blik aku bernombor 409 waktu tu..lame kelamaan,terjadi lah komuniti sebesar ini..

cube bilang brape org..hahaha

smpai nk gerak pegi mane2 pon susah..nk skali j..klo pegi kedai,penoh laa kedai tu jawabnye..bas pon same..nk sewa kete jenjalan po sussah..sbb klo sorg pegi,smue nk ikot..agaga..tu laa kate org berkawan ni mmg best..tp kene pndai pilih2 laa..snang kite gk suatu mase nanti..

bootape org kampung + jaya jr


ni nk pegi gig rockaway'09


trip to lost world of tambun..bes3

disebalik wajah2 dlm pos ni,masih ade wajah yg xdapat diselitkan walopon diorg adalah kwn2 baik ku juga..harap2 smue kenalan ini memberi manfaat antare satu same laen..haha..ayat yg penutup,berkawan biar seribu,berkasih biar satu..lololo

Comments

Ameen Muslim said…
assalamualaikum,

ini kali pertama saya meninggalkan komen di sini. nice entry. penuh tadzkirah utk menjadi pedoman sbg muslim/muslimah sejati. teruskan menulis.

btw

http://ameenmuslim.blogspot.com

perkongsian ilmu sangat saya dahagakan.
folower needed..

p/s: owh, ex-sbpibr rupanya. saya pernah ke sana utk hri kbudayaan bhsa arab. n skg study kat metc skali ngan afiq adnin...
jaya jr said…
owh..bertambah seorg lg kenala..
tq atas komen dan feedback..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka