Skip to main content

haishhh...

diulang skali lg,xde yg lebih menggembirakan hati seorang student melaenkn abis exam..ahaha..pusing2 blik,mcm tu laa mode aku skang ni..aku boleh teruskan hidup dgn hati yg tenang dan buat ape yg aku suka...pling top,hangout..tp xde laa smpai 24 jam..tu da over sngt..x digalakkan..klo nenek aku kt kg tau pon die marah..bile die marah,aku x dpat laa baucer wang tunai klo blik kg..hihi..second,bermain-maen..maen laa ape2 pon..maen game,maen internet,maen dumbell,maen lagu dan etc..aku sngt2 suka klo mnde2 ni ade dlm hidup seharian ku..tambah2 disamping mmber2 yg pe'el@perangai yg mcm2..tp kn aku bkn sj2 tulis ni,tp sbb aku manusia biase,kdang2 mode sedih dlm berkawan berkunjung tiba juga akhirnye...

bile???dlm 2-3 hari ni kot..memandangkn ni sem terakhir aku ntuk proses foundation,baru2 ni abis laa final exam...stat pd tu,satu per satu rakan sepermainan dan juga sebilik pulang..haha..bile smpai tyme mcm ni,aku mmg lemah ckit..tp x nangis laa..yg dekat area umah aku,boleh laa nk jenguk2..tp yg area perak,seremban,langkawi mne aa???harap2 boleh jumpe lg...sbb tyme degree nnti bleh bersatu blik kot..cume gap cuti kali ni agak panjang laa..klo stat cuti rambut mcm org blik haji,agak2 nk abis cuti tu,boleh jadi rambut korea kot..haha..boleh bayang x cuti tu selame mane??hihi..dlm keadaan sibuk2 nk blik,sibuk2 kemas barang,ade jgk laa aku miss nk slm2 ngn diorg ni..ni pon satu hal buat aku frust...sbb klo dua tahun lepas kami ucap selamat berkenalan,nk cuti panjang ni kne laa wish bye2 gk..baru laa balance org kate..

baju pon aku da siap kemas,blik aku pon tinggal lg 2 org j lg,esok blik aku kosong terus..hihi..selamat tinggal laa blik aku yg x brape nk cantik tu..haha...semoga anda berbahagia menerima pengunjung2 baru dgn hati yg terbuka..

Comments

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka