Skip to main content

ok kah???

ari ni aku masih lg hidup dgn norma2 manusia biase..alhamdulillah..aku klo hujung mimggu agak celaru..dlm kpale otak ni mmg ade j mnde2 yg mcm2 nk buat..nk on9,nk tido,nk tngk cite,nk klua jenjalan ak dilupekan nk bace buku skali..ahahaha..tp aku tau,aku mmg xsempat nye klo nk buat smue..mlm kompem tngk bola nye kt stadium astro..mlm td tido xde aa lewat sngt..pkol 1..sblom tido aku tambah satu rutin..kasi bersenam cket..tp hasilnye aku x nampak2 lg..haha..dpat bdan solid ckit pn jadilah..bes cket nk plih2 baju kt kedai..haha

tp yg bes ari ni,aku ntah pape ntah buat eksyen..lpas smayang zohor kt masjid,aku pegi cafe asrama aku..perot mmg lapor nk mkn..tp aku tngk lauk-pauk,bapak laa x semangat..lalu terlintas kt kpale aku nk lunch kt luoi..klo kt tempat aku ni,pling dekat midvalley..jaya one x maen aa..ahaha..aku pon roger mubin..die kate die nk pegi jaya one dgn keri..aku ckap x payah laa..follow aku pegi mid..diorg pn blon lunch lg..skali laa aku ckap..tp diorg ade agenda laen yakni nk memeperbaharui lesen L keri ntuk wat tes jpj x brape lame lg..aku,ape objektif???xde2..dlm kpale aku nk kluo pegi mkn j..pegi mid smate2 nk lunch..pastu dlm bas baru aku pikir,patotkah???tp alang2 aku da ade dlm bas,aku buat2 cool j..haha..janji dpat mkn Mc'D..haha..sbb kate org,bab2 mkn ni jgn berkire sngt..nanti kurus kering awek x brani rapat..haha..

tp nasib tak menyeblahi keri,da setel2 mkn,skali pergi pjabat pos,tutup..tngk2 notis pejabat tutup hari sabtu dan ahad minggu pertama dan ketiga stiap bln..haha..nk wat cane..selapas berfikir sejenak,kami round2 tngk ape yg patot..tp xde bli barang laa..window shopping suda..klo nk ikut hati,mmg adej mnde yg nk bli..tngk laa nanti klo ade income lbih,mmg ade laa mnde yg aku bli..ahaha..sbb aku manusia biase yg ade j desire2 sendiri..boleh pokai klo x buat buku kira2 pkai buku lima(555)..haha..ok laa,undur diri dlu..tata..

Comments

izzah said…
haha.normal r tu kuar semate2 nk lunch :P ak pon pnah bt.hhahaha:))
jaya jr said…
haha..laen kot..klo ade transport xpe..ni kne tunggu bas dlu.. :p
yieyaw said…
Xpe..mg kn kuat semangat
Anonymous said…
yeke..tp suke je org kurus kering..huhu
jaya jr said…
haha..depend atas individu laa..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka