Skip to main content

dua bulan suda..

alamak,sedo x sedo,aku nk bgtau kt cni aku da dua bulan berkecimpung ngn gitar..haha..mesti org yg bace kate dlm ati,
"cis baru 2 bln belajo,tu pon nk kecoh..."

ataupon ade gk yg camni,

"ek eleh,2 bln maen x profesional lg ni.."

tp xpe aa,aku open j..haha..sbb aku bkn bleh maen bnyk lau pon..kord gitar pon x tau smue lg..stakat lagu slow2,balada boleh laa nk strumming..indie pon boleh gk aa cket2..yg metallica sori yek..kompem x bleh maen..hahaha..++ aku x berape nk minat..klo aizat boleh laa..aku suke die punye style..tp xnk jd mcm die laa..maen ntuk suka2 j..hihihi..

skang ni pon rmai gk mmber2 nk blajo maen gitar..blogger yieyaw pon ade gk mintak pertolongan aku ajar die maen gitar..aku ajar sekadar termampu j..hihi..xtau laa bile die boleh maen lagu tu..tp pling x leh blah,klo ade org nk maen gitar,mesti aku ckap suh maen lagu peterpan,mimpi yang sempurna..sbb lagu tu bes ngn kord die senang..haha..mase aku stat blajo maen gitar dlu pon cikgu aku suh maen lagu tu..haha..

ni pon aku x sabor rase nk blik kg..nk tukor tali gitar yg da lame aku bli..duk tersadai j dlm loker aku..pastu baba2 tuning aku akam serah kt gitaris afifi ntuk di adjust..walopon ade alat tuning kt kedai,tp aku rase x berbaloi kot nk bli..rm50..baek aku suh mmber2 j..snang cite..pastu pegi tepi pantai,blan je air klape muda dgn keropok,setel..haha..

ckup2..smpai cni j..xtau nk type ape lg..nk try lagu "kau aku" aizat pluk ni..haha..jumpe lg laen kali..

Comments

nurul nadia said…
ala..lame2 pandai la...i pon beginner lg,...da 3 tahun blaja tp guitar tu buat sawang labah2 je penuh...jarang practis..same je mcm 3 bulan blaja betol2 kowt...;-)
jaya jr said…
haha..xde laa betol2 sngt..maen2 gk..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka