Skip to main content

ape boleh buat ek???

cuti2 ni aku duk umah j..bangun pagi on9,update blog,(jap lg nk basuh n lipat baju),beli surat khabar..haha..percaye x???mesti rmai x caye..tp tu laa aktitviti aku time cuti2 ni..klo rase free terlampau2 aku layan cite j..ari tu sblom blik ade jgk laa satu due drama korea aku transferkan dlm external hard disk aku..tp klo smue ni masih memberi aku masa lapang,ape lg boleh buat ek??

ade gk datang dlm kpale otak aku ni nk jual2 barang..cm best gk..lbih2 lg on9..jeles gk aku usya2 blog org yg jual2 barang ni..kt mudah,kt lelong..haha..xde laa nk over2,tp sj nk try..mane tau boleh jadik mcm dr. rozmey..sebut pasal dr. rozmey jgn maen2..die feymes oo..especially dlm kalangan member2 blik aku..klo beli surat khabar,mesti carik gambar dr. rozmey..pergh,die punye style..pling xleh blah,dlm stiap gambar die die angkat tangan tunjuk isyarat 'best'..untuk ape???untuk tunjukkan betape besnye klo kite boleh berniaga,berkeusahawanan..haha..tp smue tu pd pendapat aku j..tp ok laa kn,kjap j die nye produk growing up..family mmber2 aku pon ade gk pakai jusmate dr. rozmey tu..tp family aku x laa..ahahaha..ape melalut pasal dr. rozmey..

kn da ckap,die slalu tunjuk isyarat 'best'..

tp klo aku nk berjual,nk jual ape ek??jual keropok ok???sbb aku stay kt trg..klo aku deal ngn sorg tokey kt cni,ok j aku rase..tp aku x buat sorg2 kot..mayb ade laa mmber2 sorg due..sbb two heads,better than one..haha..buat mase ni,aku tngh pkir2 lg..cari lubang..klo smue ok,aku semangat nk buat,mungkin terjadilah mnde ni kot..inysaAllah..smpai cni j kot..nk buat kerje yg tertera diatas kejap..haha..wassalam

klo ade kedai cmni pon ok gk..agagagaga

penyibuk:dgn serta merta rase nk mkn keropok lekor datang..wakakaka

Comments

Ikman said…
yeah! Dr Rozmey!
Kaya tu...
TeRRoRRiZZ said…
kalo jual keropok online...
nak beli!!!!!!!!!!!!
jaya jr said…
dr rozmey mmg kaye...

klo ade yg nk bli bleh buat deal...
miszchocolate said…
jual kopok leko...
shaye bli dlu...gilerr suka!!!

hehehe:))
Fina Fento said…
betul betul betul..jual keropok lekor online. jadi perintis :D
jaya jr said…
klo rmai demand,boleh buat nih..hahaha
Ameen Muslim said…
jual kopok basah... letak atas keyboard laptop time masih berminyak. konfom laku. hehe... gurau je~
jaya jr said…
haha..
keropok basah laa bes..
atas keyboard pon boleh gk..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka