Skip to main content

penat ku berakhir di situ

wah,agak lame suda aku x buat pos kt cni...sbb aku student yg perlu pndai membagi2 kan mase ntuk exam dan perkare2 laen..bkn ape,jadual exam kali ni mmg membabankn ntuk student mcm aku..5 core subjek dlm mase 6 hari..mkn ke mane,tido ke mane,bersenam pn ntah ke mane..bkn nk kate study last minit,tp tu lah lumrah nye..rutin study ttap ade dlm jadual harian..kelas x ponteng sngt(klo terdesak sngt,nasib laa)..haha..tp sbb ni las sem,pressure die da melampau2..bkn aku j rase,org2 kt sekeliling pn same j..2x5..study j memanjang...time ni klo sape2 ade ajak kluo,mmg kne jeling semacam j..klo buat hari2 mcm ni boleh jd 'insane' berguna kot..haha..

tp spanjang jwb exam boleh tahan laa..takut gk menunggu result..klo lulus smue bermakna aku pencuti selama beberapa bln..haha..bapak bes..aku nk tukar ruttin harian jadik penonton cerita,pemain gitar,pendengar lagu dan mcm2 lg...tp disebalik smue tu,ade yg lebih penting..klo usaha j x tawakkal,x leh gk..kne laa berdoa gk..ntuk mmber2 pon..smoge kite same2 maju k depan dan klo ade rezeki,jumpe lg tyme degree nanti..huhu..aku da xde ape nk tulis..idea x kluo lg sbb formula math,fizik,kimia x nk kluo lg dr kpale aku..hihi..wassalam

Comments

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka