Skip to main content

kisah 8 budak 20-an

amacam,muhibbah x???


lbih kurang 2 minggu lg laa jangka hayat 8 bdk ni kt tmpat ni..stlah 2 taun besame,tngk laa mane arah tuju bdk2 ni..kenangan tu ade laa..agak banyak..nk wat cane,duk ngadap muke same j..dlu ade 10 org kt blik ni..tp 2 org da klua,tinggal laa 8...blik aku ade 3 compartment..compartment A ade mubin,pdin,pp,shafiq..dlm blik ni,kawasan diorg pling luas..surau pn kt c2,lyan movie pn kt c2..compartment B ade butip ngn che'er..tp skang ni ade krisis kt compartment tu..kipas x leh jln ngn baek..bunyi mcm burung..bising mcm ape daa..smpai satu thap kne suh kipas 2 rehat dlu..hahaha..nsib baek blik aku dilindungi pohon2 hijau..boleh laa tahan..klo x makin bertambah2 laa wap kt blik ni..tambah2 ade pulak ade laptop baru palah kt tngh tu..pasal compartment aku plak..ade aku ngn palah..ni pn ade masalah..lampu 22 x menyale..nsib baek kami berjaya survive dgn lampu2 laen..tp aku j yg slalu tdo kt cni..palah xde..di jd PATI kt compartment laen..haha..katil die jd tmpat ltak baju j..




~p_din~che'er~shafiq AR~



sape nk kenal afifi ngn bootape,ni laa org nye..haha

mcm 2 laa kisah kami berlapan..bnyk nk cite..x masuk bab maen masak2 pkai multipurpose rice cooker yg aku bawak..haha..mmg rugi laa sape yg x msuk blik ni..oven pn ade..walopon smue tu x dibenarkan bawak kt blik,tp kami mmg survivor yg hebat..tp disebalik kehebatan ini,ade lg rakan2 di blik dpan yg sering kunjung mengunjung ke blik ini..hihi..tp pling respek dlm blik aku ade sorg bdk perak,name che'er tu..beliau adalah juara antara juara dlm siri survivor edisi blik 120 ni..sbb die sorg j org utara..yg laen smue terengganu..klo die kawin nanti mmg kami smue kne pegi tanjung malim..butip duk j n9 tp asal trg..x kire..smpai cni j kot entri ni..sambun laen kali ye para pelawat..terima kasih sbb sudi membaca kisah ntah pape ni..hahaha..

p\s:bootape,palah,mubin,pp gambar lpas ni..internet slow

Comments

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka