Friday, February 26, 2010

salam maulidur rasul

hari ni hari jumaat..penghulu segala hari..aku pulak terkesal ckit sbb terbangun lewat pulak ari ni..qada laa subuh..dlm area 7.30 pg..x tau laa knape..baru jumpe katil selesa kot kt umah ku ni..mane x nye,da 2 bln aku x blik umah..kt hostel tido x menentu j..rase ngantok tido,x ngntuk buat laa ape yg patot..hehe..bkn ape sbnarnye pos entri pagi2 ni..cume nk share,perasan x banyak hari kebesaran umat islam jatuh hari jumaat semenjak 2 3 menjak ni..klo x silap,nuzul quran ari jumaat,hari raya aidilfitri pon jumaat,awal muharram pon jumaat jgk..hari ni maulud nabi pon jumaat jgk..mmg hebat hari jumaat ni..kite kne sedar laa ckit2 pasal mnde ni..bnyk2 pon xpe..bia diri kite sedar ckit betapa keciknye kite bumi Allah ni..

sebut pasal maulidur rasul ni,same2 lah jite ucapkan selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w..krn begitu banyaklan pengorbanan yg dilakukan baginda dlm menyebarkan agama islam..kita umat islam d malaysia bertuah dpat terima dan tunaikan ajaran baginda dlm keadaan yg selesa,aman dan damai..sape nk tau pasal sejarah sambutan maulidur rasul bleh laa jenguk2 www.akuhalusinasi.blogspot.com ..aku nk tulis gk,tp da tngk mmber aku ni tulis panjang2,link kn aje laa blog die..hihi..cume tu laa nk ckap,sy berpesa nkpd diri sy sendiri jgk,same2 lah kite memperbanyakkan selawat ke atas baginda..klo rase malas nk pegi berarak kt putrajaya,kt umah pn ok..sbb klo nk pegi putrajaya jauh..hihi..lg satu,bkn nk selawat bnyk2 ari ni j,kne constant laa




ok laa..smoga entri ni boleh memebagi manfaat kpd smue yg mmbaca termasuk yg menulis..akhir kata,lg sekali,selamat menyambut maulidur rasul..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

1 comment:

razwa said...

nice pick chas!:)