Skip to main content

salam maulidur rasul

hari ni hari jumaat..penghulu segala hari..aku pulak terkesal ckit sbb terbangun lewat pulak ari ni..qada laa subuh..dlm area 7.30 pg..x tau laa knape..baru jumpe katil selesa kot kt umah ku ni..mane x nye,da 2 bln aku x blik umah..kt hostel tido x menentu j..rase ngantok tido,x ngntuk buat laa ape yg patot..hehe..bkn ape sbnarnye pos entri pagi2 ni..cume nk share,perasan x banyak hari kebesaran umat islam jatuh hari jumaat semenjak 2 3 menjak ni..klo x silap,nuzul quran ari jumaat,hari raya aidilfitri pon jumaat,awal muharram pon jumaat jgk..hari ni maulud nabi pon jumaat jgk..mmg hebat hari jumaat ni..kite kne sedar laa ckit2 pasal mnde ni..bnyk2 pon xpe..bia diri kite sedar ckit betapa keciknye kite bumi Allah ni..

sebut pasal maulidur rasul ni,same2 lah jite ucapkan selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w..krn begitu banyaklan pengorbanan yg dilakukan baginda dlm menyebarkan agama islam..kita umat islam d malaysia bertuah dpat terima dan tunaikan ajaran baginda dlm keadaan yg selesa,aman dan damai..sape nk tau pasal sejarah sambutan maulidur rasul bleh laa jenguk2 www.akuhalusinasi.blogspot.com ..aku nk tulis gk,tp da tngk mmber aku ni tulis panjang2,link kn aje laa blog die..hihi..cume tu laa nk ckap,sy berpesa nkpd diri sy sendiri jgk,same2 lah kite memperbanyakkan selawat ke atas baginda..klo rase malas nk pegi berarak kt putrajaya,kt umah pn ok..sbb klo nk pegi putrajaya jauh..hihi..lg satu,bkn nk selawat bnyk2 ari ni j,kne constant laa




ok laa..smoga entri ni boleh memebagi manfaat kpd smue yg mmbaca termasuk yg menulis..akhir kata,lg sekali,selamat menyambut maulidur rasul..

Comments

razwa said…
nice pick chas!:)

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka