Skip to main content

kolar biru

minggu2 terakhir ntuk sem ni diteruskan dgn moral yg da x menentu..ade up,ade jgk down..kuiz dan tutorial memasuki fasa akhir,berbeza dgn bulan yg baru memasuki fasa baru..hari ni baru 3hb febuari..lbih kurang sminggu lg,final exam bakal tiba..nk final satu hal,lg satu hal,ntah mcm mane aku da disuruh plih majoring mase degree nnti..ni laa pling aku takut..x tau lg kt mane yg lemah,kt mane yg kuat..bkn aku j,mmber2 pon pening kpale gk duk pkir..da aa tempoh nk pkir tu kjap j..aku survey pon ikot pandangan parents aku,mmber2,pastu ade laa sdare mare yg da jd engineer..pdahal mnde ni bapak laa penting..xleh laa nk maen2..klo slh plih mmg x blajo laa aku lpas ni..ahha..mintak2 jauh laa..

tp satu mnde yg bes minggu ni ade perubahan kt tempat aku..pak gad ngn makgad da tukar uniform..da mcm polis aku tngk..x pernah lg aku jumpe gad mcm tu..mcm pegawai jpj pon ade gk..haha..dlu pkai baju warne hijau,skang ni pkai baju biru dh..stle tu x tau aa thap mane..aku rase mesti diorag bangge punye laa..xdpat jadik polis,pkai uniform polis pon jd lah..paku 4 woo kt atas bahu..cume x bawak motor besor j..agaga..jgn diorang over smpai saman student merate2 mcm polis saman rakyat dh aa..haha..patot laa duit university x cukup..abis smue mnde nk tukar..dh aa transformasi tu 64 mcm x berpatutan..ape2 aje laa..

ok smue,exam mode ni..wish me luck..pray for me too..included all of my friends..

Comments

yoro okino said…
good luck 4 ur exam
all da best
skY Hayyat said…
All d best future E.. hihi=)
jaya jr said…
thanx 4 da support..
wish u all the bes too ;)
jaya jr said…
This comment has been removed by the author.
jaya jr said…
This comment has been removed by the author.

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka