Skip to main content

orang cina makan limau tak habis

selamat pagi..hari ni nak update pasal weekend ni yang memang-memang sah kene kacau ngan midterm..sedih gile..baru lepas balik kampung pon tetap rase kurang selesa bile pikir pasal midterm yang tinggal..adoyai..takde hujung minggu rase macam kureng je life ni..nak kluo jalan2 pon tak boleh,nak tido lagi laa tak boleh..haha..memang

pagi-pagi ni pon aku rase macam nak usha blog..tapi tenet pulak biat hal..memang susah nak jadi blogger klo duk kat tempat xde wifi laju-laju..nasib baek laa wifi yang ade boleh guna buat hantar esaiment..alhamdulillah..lega..semalam lagi teruk,semput macam bung karno bergerak nak naek highway menuju genting sempah..

kesudahannye,midsem dekat universiti aku belajor same tahap die ngn final..maksudnye,pressure yang aku rase skang ni macam pressure untuk final exam..tak masuk akal langsung..orang cina makan limu pon tak abis lagi,aku da rase macam ni..hiarghhhhhhh



Comments

rizal jabai said…
aku mkn limau smpai 2 kotak..haha

oppa...bersabar ye..gud luck!!!
Rie Zarchry said…
gudluck for final, beb!
+dieabella+ said…
aku br jek abis 2paper...lagi 1paper jek..=p...gd lux!!

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka