Skip to main content

menaip kerepek @ merepek

selamat pagi semua..pagi sabtu banyak kartun,MHI takde laa..maknenye tak kluo laa wardina kat TV arini..baru ingt nak menonton wardina..haha..maka channel beralih ke channel tukar-tukar..da puas tukar2 channel,bukak laptop..tu je laa..sarapan belom lagi..lapar jugak ni..sebab perut slalu makan pagi..lambat isi sikit memang berkeroncong laa jawabnye..

kat umah da tak ramai orang berbanding 2-3 hari lepas..ramai,penuh..maklumlah,sedare-sedare jauh datang,dari johor ngn kuantan..biase kitorang semua balik kampung,berkumpul kat kampung johor..tapi sebab ade majlis sikit kat sini,ramai jugak laa datang sini..bes jugak melayan sedare yang datang sekali skala..merasa jugak laa tidor atas karpet beralaskan toto..sejuk gile pagi2..haha..

balik umah je makan memang tak henti..yang bagusnye makan sikit-sikit secara berulang-ulang kali..haha..lagi bagus dari makan banyak sekali gus..yang kurang bagusnye time nak bawak diorang pegi jalan-jalan..jalan sesak gile klo kat tempat-tempat tumpuan..nak bawak pegi pantai pon susah..trafik jam.rugi je tak bawak roti..agaknye ramai orang suka datang terengganu kot..haha

hari ni pon taktau laa sesak lagi ke tidak..tapi sedare-sedare sume da balik..tinggal giliran aku laa pulak nak balik kampung johor..bile ntah nak balik sane..nak tengok kemajuan homestay kat sane..dengar kate da nak pasang lampu kelip-kelip kat papan tanda..mantap..orang kanada pon da ade masuk..overall,boleh kate meningkat laa..eei,tak sabra betol nak balik sane..huhu

ok laa,saje je nak menaip kerepek @ merepek kat sini pagi-pagi..ceria2 selalu =)



Comments

Cik Ungu Violet said…
cuti pun dah nak abes dah. waaa :'(
+dieabella+ said…
bcuti sakan ko ye....=)
jaya jr said…
cik ungu:tu laa..kejap je cuti nye..huhu

dieabella:haha,xde laa sakan sangat..haih..
fairuzhani said…
skola dah nak start! hahahaa
kim salam saudara mare.hehe
jaya jr said…
fairuzhani:tu laa..da nak start kot..walopon da tak skolah,pressure jugak.haha

azhan:insyaAllah..lambat lagi nak balik kampung ni..huhu
Rie Zarchry said…
dan akulah cikgu yg pling mls nk p sekolah
isnin membunuhku! haha
zikeryhassan said…
aku baru sampai besut. jalan sesak gila.
jaya jr said…
rie:haha.jiwa muda mmg camtu..klo ade cikgu pempuan cun camne pulak?tapi papehal,ikhlas..memang mantap

zikery:hehe,selamat belajar menjadi guru..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka