Skip to main content

faedah berblogging yang ke brape ni?



aritu mase cuti raye cina,balik kampung ade singgah kedai alat muzik kat bandar kuala terengganu..pastu ade laa beli gitar satu..lepas beli tu tokey kedai tu tanye,nak masuk kontest bergambar bersama alat muzik ke tak?kirenya kotest untuk pelanggan kedai tu laa..alang-alang da beli gitar lagi satu ni,aku pok OK je laa nak join..bukan ade bayar pape pon..

dengan adenye blog friendstop ni,boleh laa promote mintak tolong kenalan blogger like page PBH music art sound & lightning pastu like skali gambar pakcik yang perasan nak masuk pertandingan tu,,haha..hadiah die kire bes tahap makan nasik mase lapar jugak laa..suah gitar letrik..

link untuk ke page tu boleh tekan SINI
terima kasih kepada sape yang sudi like gambor ni(klo share lagi mantap..huhu)..klo menang kite maen lagu same2 =P

Comments

gudluk ! klu mng nk hadia jgk :P
sicomot-comel said…
ohoo..
law menang gitar(konon2lah)..
belah dua,sparuh ang amek,sparuh lg bg SCC je la ye..
hahaha
+dieabella+ said…
da rmai da like...hehe...gd lux!
jaya jr said…
mawaddah:terima kasih..haha

tomatokering:haha,agak2 bile laa friendstop nak buat kontest bagi hadiah ni..kui3tunggu laa bile2x

sicomot:xde konon2..harap impian jadi kenyataan..klo belah dua same macam tak dapat pape..haha

dieabella:haha,TQ..
Ezay Hadry said…
kejo la orang laen jj..biar menang tuh..hehe letey wey maeng contest like ni..tp guddluck ea ke mu
kay_are said…
request 1 lagu bro!!
jaya jr said…
ezay:haha,tu kate lengoh parok ni ezay..haha,macam maen tong kejo

kay_are:haha,lagu ape maa?
huhu~promote2 faedah blogging ^^
gud luck meh =)
(1 song plz =P)
jaya jr said…
eyka:TQ yaa..haha..lagu tu kemudian sikit kot

zik:TQ banyak2@banyok2..haha
yieyaw said…
awk mmg ade bakat..nmpk kaki pon da tau..bleh goreng pakai kaki mmg power, mat..
Yann Mazian said…
gdluck incik jaya! hihi. :)
jaya jr said…
yieyaw:aih,awak ni asyik cakap orang je,awak pon ade bakat jugak lah ..hahaha

yann:OK,TQ 4 da support
ensem. macho. stylo. beribawa. semangat waja. berdidiplin. berdedikasi. haha. ^^ sjewww jewwww nark tinggalkan komen ^^

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka