Skip to main content

penting tak kenderaan sendiri???

haha,selamat pagi rabu yaa..pagi ni agak segar lebih bermaya berbanding pagi semalam..kelas pon tak awal sangat..biase rase macam nak tido klo ade free,tapi pagi ni tak pulak..sebab semalam tido awal dalam pukul 11..sebabnye ade aim nak setelkan yuran belajar kat sini..

cakap pasal yuran tu,patot nye 2 minggu lepas da kene bayar..tapi 2 minggu lepas sibuk ngn exam..lagi satu sebab elaun tak masuk lagi..haha..macam-macam alasan lagi laa..tapi aritu ade laa elaun masuk..memang da boleh nak bayar laa kirenye ni..tup-tup ade satu lagi masalah,aku bangun awal-awal nak bayar yuran,tapi takde kenderaan sendiri..kah3x..bajet nak naek bas,tapi rase macam tak yakin pulak..benda yang jarang dibuat,jadual bas pon aku tak hafal..haha

tu laa timbul isu kepentingan kenderaan sendiri pada pagi ni..haha..awal sem aritu da ade bagitau pasal bawab kete tu kan,tapi lepas cuti raye cina aritu da tak bawak sebab ade komplikasi sikit ngn kete tu..ni da stat jadi penumpang dan bergantung sepenuhnye kepada kenderaan kawan2..haha.susah-susah..tapi takpe lah..aku bayar yuran petang ni kot..

tu je laa point nak cite pagi ni..sape lah aku nak lawan student-student si pemilik lancer jerung,kawasaki ninja,audi,mazda,honda civic dan motor-motor bertayar di depan dan belakang..haha..da bangun awal sangat,ambik gambar aa skali ucap selamat pagi...kui3


selamat pagi,good morning,ahnyeong-haseyo,konnichiwa



Comments

cikCOKLET:) said…
semangat betul bngun awal!
cepat pegi bayar yuran..kang terlupa! heee.
mowning! mowning! :)
Azam Shah said…
eh dah tgh ari la.
ala tumpang je member2 yg ada. :P
jaya jr said…
cikcoklet:semangat tu memang kene ade klo nak bangun awal pagi.haha

azamshah:haha,memang da slalu sangat laa tumpang menumpang tu..
salam bro,

bangun awal pagi boleh p jog utk bayar yuran, badan cergas otak cerdas.hehe
solo molo said…
bukannyer ape..
kalo ade kenderaan sendiri, senang sket nak bergerak ke sana ke mari...
solo molo said…
hahaha..
si0t jer...
s h e e said…
setuju...kenderaan sendiri sgt amatla penting...basikal pon jdla... =)
yieyaw said…
kalau ade kereta tyme ujan kn bes..bole g klas
jaya jr said…
azhan:haha,bukan ape,jauh sangat ngn hostel..takut basah kuyup nak boleh sampai kat bank tu..

solo molo:haha,tu laa kepentingan berkenderaan sendiri..bebas nak pegi mane2..kui3

shee:basikal pon basikal laa kali nih..haha

yieyaw:haha,betol3x..maren pinjam kete orang dh..haha
ad moto ok la...
lagi senang kurang jam kalau moto ni...
Ezay Hadry said…
haha wey aku tak bayar yuran lagi..
next time jalan kaki ea jj
macam aku jalan kaki tiap2 ari tapi tak kurus2..bhahahaha

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka