Wednesday, February 23, 2011

penting tak kenderaan sendiri???

haha,selamat pagi rabu yaa..pagi ni agak segar lebih bermaya berbanding pagi semalam..kelas pon tak awal sangat..biase rase macam nak tido klo ade free,tapi pagi ni tak pulak..sebab semalam tido awal dalam pukul 11..sebabnye ade aim nak setelkan yuran belajar kat sini..

cakap pasal yuran tu,patot nye 2 minggu lepas da kene bayar..tapi 2 minggu lepas sibuk ngn exam..lagi satu sebab elaun tak masuk lagi..haha..macam-macam alasan lagi laa..tapi aritu ade laa elaun masuk..memang da boleh nak bayar laa kirenye ni..tup-tup ade satu lagi masalah,aku bangun awal-awal nak bayar yuran,tapi takde kenderaan sendiri..kah3x..bajet nak naek bas,tapi rase macam tak yakin pulak..benda yang jarang dibuat,jadual bas pon aku tak hafal..haha

tu laa timbul isu kepentingan kenderaan sendiri pada pagi ni..haha..awal sem aritu da ade bagitau pasal bawab kete tu kan,tapi lepas cuti raye cina aritu da tak bawak sebab ade komplikasi sikit ngn kete tu..ni da stat jadi penumpang dan bergantung sepenuhnye kepada kenderaan kawan2..haha.susah-susah..tapi takpe lah..aku bayar yuran petang ni kot..

tu je laa point nak cite pagi ni..sape lah aku nak lawan student-student si pemilik lancer jerung,kawasaki ninja,audi,mazda,honda civic dan motor-motor bertayar di depan dan belakang..haha..da bangun awal sangat,ambik gambar aa skali ucap selamat pagi...kui3


selamat pagi,good morning,ahnyeong-haseyo,konnichiwa




OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

11 comments:

cikCOKLET:) said...

semangat betul bngun awal!
cepat pegi bayar yuran..kang terlupa! heee.
mowning! mowning! :)

Azam Shah said...

eh dah tgh ari la.
ala tumpang je member2 yg ada. :P

jaya jr said...

cikcoklet:semangat tu memang kene ade klo nak bangun awal pagi.haha

azamshah:haha,memang da slalu sangat laa tumpang menumpang tu..

Mohamadazhan hjDesa said...

salam bro,

bangun awal pagi boleh p jog utk bayar yuran, badan cergas otak cerdas.hehe

solo molo said...

bukannyer ape..
kalo ade kenderaan sendiri, senang sket nak bergerak ke sana ke mari...

solo molo said...

hahaha..
si0t jer...

s h e e said...

setuju...kenderaan sendiri sgt amatla penting...basikal pon jdla... =)

yieyaw said...

kalau ade kereta tyme ujan kn bes..bole g klas

jaya jr said...

azhan:haha,bukan ape,jauh sangat ngn hostel..takut basah kuyup nak boleh sampai kat bank tu..

solo molo:haha,tu laa kepentingan berkenderaan sendiri..bebas nak pegi mane2..kui3

shee:basikal pon basikal laa kali nih..haha

yieyaw:haha,betol3x..maren pinjam kete orang dh..haha

ïêmå å¢klê§ said...

ad moto ok la...
lagi senang kurang jam kalau moto ni...

Ezay Hadry said...

haha wey aku tak bayar yuran lagi..
next time jalan kaki ea jj
macam aku jalan kaki tiap2 ari tapi tak kurus2..bhahahaha