Skip to main content

drift punye pasal

lepas entri maen tepi longkang,update pasal entri maen kayak pon jadi..las bermaen kayak mase PLKN tahun 2008..tapi sem ni semangat nak berkayak lebih sebab kabel besor ++ tasik tempat nak maen kayak tu dekat je ngn hostel..kabel besor tu maksudnye maen free(maen biase kene bayar seringgit)..maen free sebab ade kawan yang wakil rowing dapat pegang kunci stor pedal..

cakap pasal seringgit,aku memang tak boleh nak bayar sringgit untuk maen kayak..daripada bayar untuk kayak,baek bayar untuk beli air horlick ais lepas maen kayak..




pemegang kunci(kabel besor)


yang paling bes sebenarnye berendam walopon hakikatnye kayak terlingkup sebab buat drift


Comments

zikeryhassan said…
berkayak memang syok. aku last kayak tahun lepas. kayak kat laut lagi mencabar bro
a's said…
dah drift,lepastu depan 2 orang awek tudung hitam and putih pulak kan??ROFL
jaya jr said…
zik:haha,KL mane ade laut..ade tasik tu kire ok ah bleh wat maen kayok..hehe

a's:haha,tu baru kool..normal ah tu..sebab tu kene maen pagi2..tapi lepas ni dok tergolek dh kot..
jaya jr said…
haha,ape kes syid..
macam tak into je ngn UIa..
da dekat kot ngn ko..bahaye2..
aku nak bagitau,tapi macam tak tergamak pulak..kah3x
+dieabella+ said…
xpenah bkayak...nak ikut!!hehe
KABAKOGA said…
xpe2..cuti sem balik ganu naik kayok..sapa tasik kenyir kite drift rama2
Un Phat Lee said…
kah kah kah...drift lagi.
Rie Zarchry said…
siap drift lagi tu
sempoiii!
jaya jr said…
dieabella:haha,tu laa,suh g PLKN tak nak..klo tak da boleh berkayak

kabakoga:xdop tasik nok sapa ke ganu run..kite ade cadangan nok buat dok?klo ade kite usul ke mat said..

un phat lee:haha,drift satu hal,nak imbang satu hal..habis lingkup..haha

rie:dirft laa sangat..drift nye sikit je,yang susahnye nak balance sebab naek yang single punye..klo double xde masalah
misz FaTiN said…
murahlah kalau sekali naek singgit.
kalau kat tasik s.alam, sekali naik rm5/hr..

da teringin nak berkayak,, fatin bayar jela.huhu
jaya jr said…
misn fatin:haha,teringin tu xpe la kluar duit..tapi klo suka2 rasenye kena usahkan biar dapat free..

buyat:haha,dok kabo nok maen buyat...kui3
maCy said…
bkayak free? sengget? macy men kt tasik kt mlake ni 3hengget. isk2
tomatokering :) said…
wow!sgt teringin nak kayaking ! kiki
jaya jr said…
maCy:woh,kire nye klo dapat naek free ni mantap amat laa ni..stakat ni semue orang cakap kene bayar..huhu

tomato:haha,naek saja..PLKN ade penyelesaiannye..klo da lebih umur,tak dapat den nak nolong
ahahah gua saje buat2 tataw,....ahah
drift air excdent tak da hal, jalan raya buat hal jadi nya.haha
ke awak y dok tepi tasik je 2..
haha..
jaya jr said…
acit:haha,klo buat2 xtau xpe..tp klo tak tau betol mmg hampeh aa..haha

azhan:tu laa..nak2 musim2 raye ni..mintak jauh laa dari tu..

iema:mane ade..yang drift aa.baru rokes

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka