Skip to main content

bung karno bergerak

update laa sikit pasal bawak kete dari terengganu ke kuala lumpur pagi ni..lepas salam cium tangan abah ngn mama aku nak ke pukul 10 pagi klo tak silap,baru start perjalanan..memang da baket jalan akan sesak..tapi overall ok je..ade laa yang bawak kete sambil makan angin tu..maklum laa,arini cuti lagi,esok baru stat keje..tu pon klo bukan negeri terengganu..

masuk highwat pantai timur pon ok lagi..yang tak bes nye bile nak berenti R&R,penuh..sane sini penuh..paling mantap bile trafik sesak-sesak,ingat ade pape..tapi sebenornye beratur panjang-panjang sebab nak bayar tol..ade 3 tol,tol karak,tol bentong,tol gombak..haish..penat beratur..tu pon ade jugak potong queue..nasib laa kan..klo tak pukul brape baru nak kluo highway..yang penting tak kene pape..huhu

nasib baek tak naek "bung karno" bergerak..kali ni drive kete kakak aku je..auto..abih cite..bung karno bergerak tu manual..boleh tahan laa nak bermain dengan transmisi manual time2 highway sesak ni..nak cilok-cilok pon susa..tapi papehal,semua da abus.cuti pon da abis..nak kene stat blajo balik.huhu..selamat habis cuti ye semua..


ni laa bung karno bergerak yang dimaksudkan..ditinggalkan buat sementara waktu di kampung halaman..kui2

***bile laa nak cuti lame2 sikit..kui3..tapi ok jugak dapat cotton bud free sepaket..boleh tambah aktiviti mengisi masa lapang dengan sebaiknye..kui3


Comments

+dieabella+ said…
sape pulak yg hadiahkan ko cutton bud sepaket tuh?hahahaha
yieyaw said…
bung karno bergerak sihat?? rindu
jaya jr said…
dieabella:member aa..tokey pitik kapas..haha

yieyaw:haha,sihat ah..tunggu mase nk naek KL mula nih..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka