Tuesday, December 27, 2011

berlagak macam Running Man


peh,Running Man..walopon ade jugak episod yang agak bosan,tapi budak-budak ni tetap layan..pantang ade mase lapang..setiap kali tengok klo tak gelak,tu bukan Running Man..mungkin tu cite hantu kot..

***aku rase bukan budak-budak ni je yang tengok..boleh kate macam addicted kot Running Man ni..cume yang ni laen sikit sebab variety show..da bosan tengok drama,tukar ini pulak..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Wednesday, December 21, 2011

[gambar] Wang Kertas Baru 2012


duit baru ni bau die same tak macam duit lama???sebab kadang-kadang bau duit ni macam bau perfume bagi setengah orang..bank negara da buat duit kertas edisi baru..warne-warni boleh tahan..tapi yang best nampak gaye macam RM20 da ade balik..dulu RM20 sekeping ni warna koko..tapi kali ni warna KUNING ala-ala kuning bersih..kih3yang laen takde beza sangat..yang RM50 tu mmg da familiar sebab da lame keluar..haha

***terkenang duit-duit saidina yang menjadi kegilaan budak-budak sekolah zaman dulu..zaman ni tak tau laa ade ke tak lagi fenomena maen saidina lepas exam..sebab zaman da berubah kan..nak gajet je sume
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

majulah boling untuk isi masa lapang


selalu aku punye saiz 8..tapi aritu ade member aku punye laa,aku agak saiz 3..saiz 3 ade ke tak bang?haha,ade tapi yang budak-budak punye laa..nasib baek ade..klo tak batal terus nak maen boling aritu..walopon aku ni tak pandai main boling,tapi setakat nak elak longkang tu harapan die lebih 50 peratus kot..hahaha

***pakai kasut boling tapi tak pakai stokin..NORMAL..

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Tuesday, December 20, 2011

ella shooting video menyanyilah lalala


kebetolan ahad baru ni,alang-alang keluar breakfast pastu singgah laa kejap Taman Metropolitan Kepong ambik angin..tengok-tengok tasik..name komersil tempat ni Taman Layang-Layang..banyak kali jugak laa aku singgah sini..maen layang-layang pon pernah..tapi yang semalam siap jumpe Ella shooting video muzik Menyanyilah lalala..haha..candid-candid je..nak ambik gambar sebelah-sebelah tu macam tak sempat je..nampak gaye macam sibuk..

***klo aku ngn 3 org member berjaya menyelinap masuk MV Menyanyilah lalala kompem aku donlod simpan dalam laptop..kah3
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Sunday, December 18, 2011

impian anak jalanan


Kau mampu patahkan sayapku
Kau mampu tambatkan kedua kakiku
Tapi kau tak akan dapat
Mematahkan semangatku untuk hidup

Lampu neon di gedung indah
Hanya pemikat mata yang tergoda
Tapi aku kan tetap berjalan
Menuju tujuanku di sana

Berdendang anak jalanan
Berdendang dengan rentak kehidupan
Ku mohon perlindunganMu yang Esa

Aku dan mereka sama
Punya hati dan punya cita-cita
Kota ini tempat ku belajar erti hidup

Ku tinggalkan kampung halaman
Ku tinggalkan semua yang ku sayang
Demi masa depan yang cemerlang
Semoga ku diberi pedoman


OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Friday, December 16, 2011

swan pulang petang zoo negara


lagi gambar dari zoo negara..sebab nak jumpe swan ni mukan sebarang tempat ade..kat kampung biase jumpe angsa je..penat buat komuniti servis campur jugak dengan penat round-round zoo tu..tapi dapat ambik gambar hewan-hewan ni untuk dikongsi ngn member-member kat blog,facebook kire puas hati jugak laa..sambil-sambil belajar ambik gambar lagi..

pemandangan tak banyak sangat kat dalam zoo..terpaksa laa share banyak gambar binatang je..gambar candid pon tak berapa nak menjadi sebab memang banyak lagi nak kene belajar part tu..gambar statik boleh laa sikit-sikit..

***tak layak nak ambik gambar model,cume layak ambik gambar pemandangan,gambar binatang,gambar pokok.gambar candid dan macam-macam lagi laa..bumi Allah tu luas,kite cume jalan ape yang Allah suruh,tinggalkan ape yang Allah larang..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Thursday, December 15, 2011

shoot gambar dalam posisi cangkung


nak shoot gambar skang ni bukan setakat duk berdiri je..macam-macam stail ade..salah satu macam dalam gambar kat atas..style mencangkung..sebab nye kite kene tengok keadaan jugak..nak shoot gambar burung bangau tak boleh bising-bising..nanti tak sempat tekan shutter,burung da terbang ntah ke mane..lagi bagus klo boleh meniarap..macam sharp shooter..kah3..tapi melampau sangat laa kan..ambik gambar ngalahkan askar pegi perang..

***papparazi biase style diorang menyorok belakang pokok..cara tu tak brape nak bagus sangat..walopon bile post kat internet boleh dapat hit tinggi bukit,tapi berdosa sebab maen ambik gambar CURI-CURI..gambar burung takpe,burung bukan artis..hik3
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Tuesday, December 13, 2011

lontaran ke dalam puak the potters


sape tak paham,maknenye die bukan peminat sejati EPL..peminat sejati EPL akan tau pasukan mane yang suke maen lontar bola ke dalam laju-laju style baling bola besbol ni..bukan setakat jadi poser ataupon sokong sebab player hensem laa..aku paling tak takhan ngan poser ni yang sesetengahnye tau nak boo org je nak lebih,tapi bile kalah nak bangge-bangge jugak lagi..bile tanye player team kesayangan die asal mane,die cakap asal dari kampung die..puiii

tapi dalam gambar kat atas,sape-sape ade masalah nak buat lontaran ke dalam yang jitu boleh praktis skali dengan step yang betul..sorok tuala,gosok-gosok,pastu buat finishing sampai kilat..sorok tuala yang tu tak boleh tahan nye..kah3..yang aku heran,banyak kali jugak diorang skor ngn stail macam ni..memang pelopor gol cara haram betol laa puak-puak ni..

***harimau muda tak payah praktis stail ni..Nazmi Faiz pendek tak cukup tinggi nak sambar bola lontaran ke dalam maut macam puak-puak ni..nak harapkan Fakri takde bayang lagi..kih3.tapi Safee Salee boleh kot
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Sunday, December 11, 2011

bangau oh bangau



pos friendstop yang ke 601 ni pasal gambar burung je lah..burung bangau..flamingo die lawn sket..burung ni aku jumpe kat zoo negara semalam..masuk free..pakai tiket komuniti servis..cakap pasal servise ni,las skali aku buat mase lepas SPM dulu..servis yang memang aku buat tak brape nak ikhlas sangat..nasional servis..mmg tak adil aku pergi pastu ramai member-member goyang kaki kat umah..

semalam servis kat zoo aku kene servis kat kandang rimau ngn singa..kah3..ikut laa korang nak percaya ke tak..tapi yang pasti aku memang bersih 4 kandang singe,2 kandang rimau,1 tempat pameran rimau..mase aku berus lantai sampai bersih tu rimau ngn singe ade kat sebelah,tapi ade pagar besi macam penjara tu laa..rimau ngn singe tu jadi supervisor camne aku bersih tempat makan,tidur,buang air die..kah3..cilakak lu rimau..tapi cube bayangkan klo takde besi-besi penghalang tu,mungkin takde entri ke 601 ni..

hurmm aku nak cite pengalaman semalam kat sini tak mmg tak cukup masa..cukup setakat general yang macam tu je laa..haha..sebab tu orang cakap pengalaman tak boleh dibeli,tapi boleh dicari..boleh buat cite kat bakal bini..baru laa bakal bini respek sikit..

***najis harimau lagi kaw-kaw bau die daripada najis singe..pening-pening
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Wednesday, December 7, 2011

[video] Safiq Rahim Training at Cardiff City


haha,walopon nampak si Safiq ni agak tak terbiasa lagi ngn suasana mat salleh..tergelincir 2-3 kali ngn bernafas pon keluar 'asap'..tapi nampak seronok laa ade orang kite dalam proses nak kembangkan bakat ke England..tak masuk EPL dulu pon takpe..Cardiff City ni pon jadik laa..klo dah boleh masuk Cardiff baru boleh cucuk masuk Queen Park Rangers pulak..hik3

padang training pon dah terbaek HIJAUnye,padang bermain memang tiada kompromi laa..negara kite pon kene usahakan padang macam ni jugak..jangan pandai menaikkan harga tiket je tapi kemudahan masih di takuk lama..nak kemudahan takuk lama boleh,tapi harga tiket pon takuk lama jugak..haha..

**padang SNBJ dah nampak ade peningkatan sikit aritu..hurmmmm

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

kesan pemanasan global


bumi sudah tua,bumi makin panas..panas sejuk tak tentu masa..macam skang ni..patut negeri pantai timur je hujan berterusan disebabkan angin monsoon timur laut..tapi kat KL pon hujan sama..siap banjir kilat lagi kat kajang beberapa hari lepas..bala di mana-mana..puncanya sikap manusia tu sendiri..

bumi makin uzur,tapi pakaian manusia makin singkat..makin tak cukup kain..yang panas duk berjemur tepi pantai tu dah satu hal..ni yang pegi majlis dalam dewan ade aircond keliling pon pakai baju tak cukup kain jugak..masalah-masalah..ni bukan kes pemanasan global dah ni,ni kes dah masuk kes menarik perhatian mata-mata lelaki..

***
perempuan....
20-30: mengancam
30-40: macam-macam
40-50: di ancam
50-60: dah tak cam...

OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Saturday, December 3, 2011

grouping untuk EURO 2012 POLAND-UKRAIN

untuk peminat-peminat bola yang nak tau grouping EURO 2012 POLAND-UKRAIN


UEFA UERO 2012.

GROUP A ; Poland , Greece , Russia , Chech Republic .

GROUP B ; Netherland , Denmark , Germany , Portugal .

GROUP C ; Spain , Italy , Republic of Ireland , Croatia .

GROUP D ; Ukraine , Sweden , France , England .

dem group B maut gile..tapi aku rase fan German tak ramai yang risau sebab German selalu perform dalam kejohanan bola bola yang diorang masuk..fan Belanda,Denmark,Portugal kene risau sikit laa..CR tu walopon skor gile babi kat Real Madrid,balik kampung Portugal susah jugak nak skor..manusia biase jugak,cume boleh jadi Kapten tetap je laa..

***MALAYSIA yang duk kumpulan maut pon boleh lepas,ni kan pulak puak2 ni..makan bola,minum bola,tido bola
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

Friday, December 2, 2011

cuti sekolah [nikmat malam pertama]


bulan 12,cuti sekolah..macam biase..budak2 sekolah da tunggu dari awal tahun dulu lagi..haha..hari last sekolah tu,memang diorang tak sabar nak tunggu esok..maklumlah,esok kan cuti..malam tu kompem nikmat gile tido..hati senang sebab da tak payah pikir nak pegi sekolah..buku da boleh susun dalam almari,uniform sekolah da boleh gantung belakang pintu bilik,tapi untuk budak2 zaman sekarang perangai pelik,kene tambah satu lagi,komputer boleh in 24 jam..haha

nikmat cuti sekolah satu hal,nikmat perkahwinan sape nak jawab?haha..bulan 12 kompem ramai lelaki bujang dan anak dara berkahwin..duda ngn janda tu tak masuk list..diorang tak malam pertama..wakaka.tak pasal-pasal aku keluarkan ayat-ayat soal rumah tangga orang ni..padahal aku ni budak setahun jagung je..nak kahwin tu memang lambat lagi laa..

tapi betol,bulan 12 ni boleh makan nasik minyak free banyak-banyak..cume aku je tersadai kat sini takde satu pon pergi jemputan kahwin..klo duk umah boleh jugak follow parents pegi kenduri member-member diorang..pergi kenduri tu pon boleh cuci mata jugak kadang-kadang..

***majlis kahwin dalam hujan mesti becak..bukan semua mampu buat kat dewan..
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com