Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2010

ape boleh buat ek???

cuti2 ni aku duk umah j..bangun pagi on9,update blog,(jap lg nk basuh n lipat baju),beli surat khabar..haha..percaye x???mesti rmai x caye..tp tu laa aktitviti aku time cuti2 ni..klo rase free terlampau2 aku layan cite j..ari tu sblom blik ade jgk laa satu due drama korea aku transferkan dlm external hard disk aku..tp klo smue ni masih memberi aku masa lapang,ape lg boleh buat ek??

ade gk datang dlm kpale otak aku ni nk jual2 barang..cm best gk..lbih2 lg on9..jeles gk aku usya2 blog org yg jual2 barang ni..kt mudah,kt lelong..haha..xde laa nk over2,tp sj nk try..mane tau boleh jadik mcm dr. rozmey..sebut pasal dr. rozmey jgn maen2..die feymes oo..especially dlm kalangan member2 blik aku..klo beli surat khabar,mesti carik gambar dr. rozmey..pergh,die punye style..pling xleh blah,dlm stiap gambar die die angkat tangan tunjuk isyarat 'best'..untuk ape???untuk tunjukkan betape besnye klo kite boleh berniaga,berkeusahawanan..haha..tp smue tu pd pendapat aku j..tp ok laa kn,kjap j di…

teman..

teman @ rakan @ mmber @ kawan dan mcm2 lg aa..smue membawa maksud yg sama..bawah smue ni boleh pecah2 lg..kawan baek ade,kawan jauh ade..kawan suam2 kuku pn ade gk..lg x bes,kawan yg ade tyme kite senang j..tyme kite sussah mane2 j die pegi..tp stakat aku hidup 20 taon ni,aku rase smue mmber2 yg ade disekeliling ok jee..klo gadoh2 x sebulu tu biase laa kn..stat dari tadika,masuk skola rendah pastu masuk skola menengah..tmbah satu lpas skola menengah kne pegi plkn,then masuk matrik..brape transit tu agak2????dlm 5 kali ade laa kot..smue ni terjadi dlm mase aku umur 5-20 tahun ni..dlm kate laen 15 tahun..

yg tadika xyh kire sngt xpe..tyme tu x tau pape sngt..klo jumpe skang ni pon blom tentu ingt agaknye..hihi..kne selidik betol2 baru bleh kompem..tp stat masuk skola rendah,ckit2 erti persahabatan tu datang..sbb tu laa reunion yg ade smpai skola rendah j..ahaha..ade pernah dengar reunion tadika???xde kot..klo ade mmg terbaek laa..hahaha..skola rendah pling lame,6 tahun..tp x bosan pon..p…

salam maulidur rasul

hari ni hari jumaat..penghulu segala hari..aku pulak terkesal ckit sbb terbangun lewat pulak ari ni..qada laa subuh..dlm area 7.30 pg..x tau laa knape..baru jumpe katil selesa kot kt umah ku ni..mane x nye,da 2 bln aku x blik umah..kt hostel tido x menentu j..rase ngantok tido,x ngntuk buat laa ape yg patot..hehe..bkn ape sbnarnye pos entri pagi2 ni..cume nk share,perasan x banyak hari kebesaran umat islam jatuh hari jumaat semenjak 2 3 menjak ni..klo x silap,nuzul quran ari jumaat,hari raya aidilfitri pon jumaat,awal muharram pon jumaat jgk..hari ni maulud nabi pon jumaat jgk..mmg hebat hari jumaat ni..kite kne sedar laa ckit2 pasal mnde ni..bnyk2 pon xpe..bia diri kite sedar ckit betapa keciknye kite bumi Allah ni..

sebut pasal maulidur rasul ni,same2 lah jite ucapkan selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad s.a.w..krn begitu banyaklan pengorbanan yg dilakukan baginda dlm menyebarkan agama islam..kita umat islam d malaysia bertuah dpat terima dan tunaikan ajaran bagind…

haishhh...

diulang skali lg,xde yg lebih menggembirakan hati seorang student melaenkn abis exam..ahaha..pusing2 blik,mcm tu laa mode aku skang ni..aku boleh teruskan hidup dgn hati yg tenang dan buat ape yg aku suka...pling top,hangout..tp xde laa smpai 24 jam..tu da over sngt..x digalakkan..klo nenek aku kt kg tau pon die marah..bile die marah,aku x dpat laa baucer wang tunai klo blik kg..hihi..second,bermain-maen..maen laa ape2 pon..maen game,maen internet,maen dumbell,maen lagu dan etc..aku sngt2 suka klo mnde2 ni ade dlm hidup seharian ku..tambah2 disamping mmber2 yg pe'el@perangai yg mcm2..tp kn aku bkn sj2 tulis ni,tp sbb aku manusia biase,kdang2 mode sedih dlm berkawan berkunjung tiba juga akhirnye...

bile???dlm 2-3 hari ni kot..memandangkn ni sem terakhir aku ntuk proses foundation,baru2 ni abis laa final exam...stat pd tu,satu per satu rakan sepermainan dan juga sebilik pulang..haha..bile smpai tyme mcm ni,aku mmg lemah ckit..tp x nangis laa..yg dekat area umah aku,boleh laa nk jengu…

penat ku berakhir di situ

wah,agak lame suda aku x buat pos kt cni...sbb aku student yg perlu pndai membagi2 kan mase ntuk exam dan perkare2 laen..bkn ape,jadual exam kali ni mmg membabankn ntuk student mcm aku..5 core subjek dlm mase 6 hari..mkn ke mane,tido ke mane,bersenam pn ntah ke mane..bkn nk kate study last minit,tp tu lah lumrah nye..rutin study ttap ade dlm jadual harian..kelas x ponteng sngt(klo terdesak sngt,nasib laa)..haha..tp sbb ni las sem,pressure die da melampau2..bkn aku j rase,org2 kt sekeliling pn same j..2x5..study j memanjang...time ni klo sape2 ade ajak kluo,mmg kne jeling semacam j..klo buat hari2 mcm ni boleh jd 'insane' berguna kot..haha..

tp spanjang jwb exam boleh tahan laa..takut gk menunggu result..klo lulus smue bermakna aku pencuti selama beberapa bln..haha..bapak bes..aku nk tukar ruttin harian jadik penonton cerita,pemain gitar,pendengar lagu dan mcm2 lg...tp disebalik smue tu,ade yg lebih penting..klo usaha j x tawakkal,x leh gk..kne laa berdoa gk..ntuk mmber2 pon..sm…

x pkai spender..

haha..mmg bangang laa sape buat keje ni..mmg x patot..++ immature..ape laa nk jd..xsangke aku ade gk kempen2 cmni kt malaysia..trimas kpd blogger2 yg memberi informasi yg agak penting..sbb tu aku bleh update entri ni..hahaha..tp mmg sial laa kempen "Malaysia’s No Panties Promotion for Valentine’s Day 2010"...malaysia sbg negara islam patot cari dan bakor j idop2 org x reti bhase ni..klo kt umah x nk pkai spender lantak aa..tp klo da pegi jenjalan midvalley k,bb k,time square k,x nk pkai gk gile namenye..klo kne gigit semut baru pdan muka..baru laa menjerit mintak tolong sane cni..lg sial,ni smue ade sbb valentine day..smue prg islam patot tau cite di sebalik valentine day ni..aku pon rase mlas nk tulis..haha...cume tu j laa aku nk ckap kt cni..bercouple tu,couple laa jugak,tp klo smpai thap tebuk menebuk tu,sendiri mau ingt laa..terlajak kata boleh diundur,tp klo da terlajak masuk tanggung laa sendiri..haha..

klo jd camni kn dapat malu j free2..

bak kata nabil raja lawak yg d…

dua bulan suda..

alamak,sedo x sedo,aku nk bgtau kt cni aku da dua bulan berkecimpung ngn gitar..haha..mesti org yg bace kate dlm ati, "cis baru 2 bln belajo,tu pon nk kecoh..."
ataupon ade gk yg camni,
"ek eleh,2 bln maen x profesional lg ni.."
tp xpe aa,aku open j..haha..sbb aku bkn bleh maen bnyk lau pon..kord gitar pon x tau smue lg..stakat lagu slow2,balada boleh laa nk strumming..indie pon boleh gk aa cket2..yg metallica sori yek..kompem x bleh maen..hahaha..++ aku x berape nk minat..klo aizat boleh laa..aku suke die punye style..tp xnk jd mcm die laa..maen ntuk suka2 j..hihihi..
skang ni pon rmai gk mmber2 nk blajo maen gitar..blogger yieyaw pon ade gk mintak pertolongan aku ajar die maen gitar..aku ajar sekadar termampu j..hihi..xtau laa bile die boleh maen lagu tu..tp pling x leh blah,klo ade org nk maen gitar,mesti aku ckap suh maen lagu peterpan,mimpi yang sempurna..sbb lagu tu bes ngn kord die senang..haha..mase aku stat blajo maen gitar dlu pon cikgu aku suh…

frust..

xde ape nk cakap...lg skali aku bengang sebab liverpool klah..walaupon rombongan yg pegi kedai mamak agak ramai seangkatan dgn aku,masih x mampu liverpool nk menang..aku da lame bengang dgn boss liverpool..lineup mmgda x meyakinkan dan aku jgk frust dgn kualiti dan kuantiti pemain liverpool yg ade..bkn nk memandai,cume nk ckap kt cni frust..haha..penat kot jln pegi kedai mamak tngk bola..balik jogging plak tu..mmg berjaya aku membakar kalori2 yg diperoleh drpd roti canai dan teh ais limau...tp konklusinye aku marah dgn keadaan kelab yg aku sokong ni..arsenal pon satu hal,lwan chelsea ngn man u xde laa nk menang,tup2 lwan liverpool pulak nk mnang..liverpool lg bangang,lwan man u ngn chelsea menang,lwan arsenal bdk sekolah pulak yg kalah..pening2..dush3..tido lg bagus daa


gaya salah seorag penyokong liverpool time kene gol diaby..

kisah 8 budak 20-an

amacam,muhibbah x???

lbih kurang 2 minggu lg laa jangka hayat 8 bdk ni kt tmpat ni..stlah 2 taun besame,tngk laa mane arah tuju bdk2 ni..kenangan tu ade laa..agak banyak..nk wat cane,duk ngadap muke same j..dlu ade 10 org kt blik ni..tp 2 org da klua,tinggal laa 8...blik aku ade 3 compartment..compartment A ade mubin,pdin,pp,shafiq..dlm blik ni,kawasan diorg pling luas..surau pn kt c2,lyan movie pn kt c2..compartment B ade butip ngn che'er..tp skang ni ade krisis kt compartment tu..kipas x leh jln ngn baek..bunyi mcm burung..bising mcm ape daa..smpai satu thap kne suh kipas 2 rehat dlu..hahaha..nsib baek blik aku dilindungi pohon2 hijau..boleh laa tahan..klo x makin bertambah2 laa wap kt blik ni..tambah2 ade pulak ade laptop baru palah kt tngh tu..pasal compartment aku plak..ade aku ngn palah..ni pn ade masalah..lampu 22 x menyale..nsib baek kami berjaya survive dgn lampu2 laen..tp aku j yg slalu tdo kt cni..palah xde..di jd PATI kt compartment laen..haha..katil die jd tmpat ltak b…

ok kah???

ari ni aku masih lg hidup dgn norma2 manusia biase..alhamdulillah..aku klo hujung mimggu agak celaru..dlm kpale otak ni mmg ade j mnde2 yg mcm2 nk buat..nk on9,nk tido,nk tngk cite,nk klua jenjalan ak dilupekan nk bace buku skali..ahahaha..tp aku tau,aku mmg xsempat nye klo nk buat smue..mlm kompem tngk bola nye kt stadium astro..mlm td tido xde aa lewat sngt..pkol 1..sblom tido aku tambah satu rutin..kasi bersenam cket..tp hasilnye aku x nampak2 lg..haha..dpat bdan solid ckit pn jadilah..bes cket nk plih2 baju kt kedai..haha

tp yg bes ari ni,aku ntah pape ntah buat eksyen..lpas smayang zohor kt masjid,aku pegi cafe asrama aku..perot mmg lapor nk mkn..tp aku tngk lauk-pauk,bapak laa x semangat..lalu terlintas kt kpale aku nk lunch kt luoi..klo kt tempat aku ni,pling dekat midvalley..jaya one x maen aa..ahaha..aku pon roger mubin..die kate die nk pegi jaya one dgn keri..aku ckap x payah laa..follow aku pegi mid..diorg pn blon lunch lg..skali laa aku ckap..tp diorg ade agenda laen yak…

kolar biru

minggu2 terakhir ntuk sem ni diteruskan dgn moral yg da x menentu..ade up,ade jgk down..kuiz dan tutorial memasuki fasa akhir,berbeza dgn bulan yg baru memasuki fasa baru..hari ni baru 3hb febuari..lbih kurang sminggu lg,final exam bakal tiba..nk final satu hal,lg satu hal,ntah mcm mane aku da disuruh plih majoring mase degree nnti..ni laa pling aku takut..x tau lg kt mane yg lemah,kt mane yg kuat..bkn aku j,mmber2 pon pening kpale gk duk pkir..da aa tempoh nk pkir tu kjap j..aku survey pon ikot pandangan parents aku,mmber2,pastu ade laa sdare mare yg da jd engineer..pdahal mnde ni bapak laa penting..xleh laa nk maen2..klo slh plih mmg x blajo laa aku lpas ni..ahha..mintak2 jauh laa..

tp satu mnde yg bes minggu ni ade perubahan kt tempat aku..pak gad ngn makgad da tukar uniform..da mcm polis aku tngk..x pernah lg aku jumpe gad mcm tu..mcm pegawai jpj pon ade gk..haha..dlu pkai baju warne hijau,skang ni pkai baju biru dh..stle tu x tau aa thap mane..aku rase mesti diorag bangge puny…