Tuesday, August 17, 2010

puasa dulu baru raye

assalamualaikum..salam perkenalan bagi yang baru 1st time datang friendstop dan salam ramadhan al-mubarak bagi yang da familiar ngn blog tak seberape ni..today is just another day among previous good days..haha..ape kes laa pagi2 ni nak buat entri..sebab ade semangat lebih kot..hampir seminggu jugak laa tak update..

bukan sebab puasa tak boleh update blog,tapi rase nak menaip kurang..rasenye sebab petang2 lagi bes klo pegi bazaar ramadhan..tak pon tengok Epilog Syurga cinta kat TV3 sementara tunggu waktu berbuka..klo tengahari rase macam lebih baik untuk tido..sebab tido tengahari area 12-1 tu berkualiti kot walopon sekejap..korang pulak macam mane??

tapi yang penting,aku tak terlintas lagi nak pegi Jalan TAR k,SOGO k,Midvalley k atau mane2 shopping kompleks ntuk persiapan raye..padahal iklan jual2 da stat lame sblom puase aritu..macam dekat Wangsa Walk Mall..puasa pon belom,alih2 da ade banner SALAM AIDILFITRI..huhu..kelako jugak tuan punye Wangsa Walk Mall nih..rasenye golongan student2 je tak membeli belah-lagi..

klo yang da keje terutama pempuan,mesti da berbulan2 lepas tempah jahit baju kurung @ kebaya..haha..semangat diorang lagi lebih dari tokey Wangsa Walk Mall tu..kui3..tapi nak wat camne kan..klo ikut logik akal,tempah lewat2,beraye ngn baju tahun lepas je laa jawabnye..tapi still takde masalah sebab baju raye diorang yang tahun lepas pon mesti ade banyak lagi tak pakai..maklumlah,BERpasang-pasang dan BERjenis-jenis ade..huhu

yang penting,puasa dulu baru raye..jangan puasa setengah hari je,pastu tetibe nak beraye..klo kes pempuan tu exception laa..kui3..

***klo ade katun upin ipin ntuk ditonton mesti bes..haha..iklan raye pon takde lagi,mercun pon tak bakor lagi..tapi hujung minggu baru ni da balik umah berbuka dan bersahur bersama keluarga =)



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

11 comments:

Nur Hawa Mohd Zin said...

tak kan nak raya baru puasa dik...heheheh....tapi lagu raya dan sale dan bermula...huhuh

sI tEDI said...

lagu raya pun pasaraya dah pasang yu. =))

a's said...

eh haritu bukan ke udoh balik ke t'gganu?nnti bakor meriam buloh la baru sedap.haha

jaya jr said...

kak awe:haha,kt sini lagu raye x stat lagi..tunggu beli beli speker..hehe

tedi:haha,lagu ape yg da pasang..jgn pasang lagu balik kampung dh aa..cuti lambat lagi

a's:balik aritu laa ni..x balik doh sapa raye..hehe..meriam buloh susoh sikit takut ketua kampung maroh..haha

Nur Hawa Mohd Zin said...

heheh..beli cepat ye

MrS. F!zA said...

selamat berposa jaya junior. jgn tgl2 pose.. pastu jgn nak wat² sakit dibulan pose.. sekian.. peace no war :p

jaya jr said...

kak awe:cepat tu xtau laa bile..tunggu lepas mid-term kot..hehe

kak fiza:selamat pose jugak kak..x tinggal dh pose melaenkan kecik2 dulu je..insyaAllah,moga sihat selalu di bulan pose ni..amin =)

Nur Hawa Mohd Zin said...

sempena nak raya yang lagi 3 minggu..hheh..akak ada bagi award..amik ok

MissXYZ a.k.a Abaikan said...

hohoho JJ sakan raya gini nk ikot gi sogo lalala...

jaya jr said...

kak awe:okok TQ..jap lagi ambik

missXYZ:haha,xde shopping pon lagi ni..tunggu da dekat sikit baru ade feel raye..kui3

CintaNajihah said...

siapkan bju raye dulu br pose.;p