Skip to main content

puasa dulu baru raye

assalamualaikum..salam perkenalan bagi yang baru 1st time datang friendstop dan salam ramadhan al-mubarak bagi yang da familiar ngn blog tak seberape ni..today is just another day among previous good days..haha..ape kes laa pagi2 ni nak buat entri..sebab ade semangat lebih kot..hampir seminggu jugak laa tak update..

bukan sebab puasa tak boleh update blog,tapi rase nak menaip kurang..rasenye sebab petang2 lagi bes klo pegi bazaar ramadhan..tak pon tengok Epilog Syurga cinta kat TV3 sementara tunggu waktu berbuka..klo tengahari rase macam lebih baik untuk tido..sebab tido tengahari area 12-1 tu berkualiti kot walopon sekejap..korang pulak macam mane??

tapi yang penting,aku tak terlintas lagi nak pegi Jalan TAR k,SOGO k,Midvalley k atau mane2 shopping kompleks ntuk persiapan raye..padahal iklan jual2 da stat lame sblom puase aritu..macam dekat Wangsa Walk Mall..puasa pon belom,alih2 da ade banner SALAM AIDILFITRI..huhu..kelako jugak tuan punye Wangsa Walk Mall nih..rasenye golongan student2 je tak membeli belah-lagi..

klo yang da keje terutama pempuan,mesti da berbulan2 lepas tempah jahit baju kurung @ kebaya..haha..semangat diorang lagi lebih dari tokey Wangsa Walk Mall tu..kui3..tapi nak wat camne kan..klo ikut logik akal,tempah lewat2,beraye ngn baju tahun lepas je laa jawabnye..tapi still takde masalah sebab baju raye diorang yang tahun lepas pon mesti ade banyak lagi tak pakai..maklumlah,BERpasang-pasang dan BERjenis-jenis ade..huhu

yang penting,puasa dulu baru raye..jangan puasa setengah hari je,pastu tetibe nak beraye..klo kes pempuan tu exception laa..kui3..

***klo ade katun upin ipin ntuk ditonton mesti bes..haha..iklan raye pon takde lagi,mercun pon tak bakor lagi..tapi hujung minggu baru ni da balik umah berbuka dan bersahur bersama keluarga =)


Comments

tak kan nak raya baru puasa dik...heheheh....tapi lagu raya dan sale dan bermula...huhuh
sI tEDI said…
lagu raya pun pasaraya dah pasang yu. =))
a's said…
eh haritu bukan ke udoh balik ke t'gganu?nnti bakor meriam buloh la baru sedap.haha
jaya jr said…
kak awe:haha,kt sini lagu raye x stat lagi..tunggu beli beli speker..hehe

tedi:haha,lagu ape yg da pasang..jgn pasang lagu balik kampung dh aa..cuti lambat lagi

a's:balik aritu laa ni..x balik doh sapa raye..hehe..meriam buloh susoh sikit takut ketua kampung maroh..haha
MrS. F!zA said…
selamat berposa jaya junior. jgn tgl2 pose.. pastu jgn nak wat² sakit dibulan pose.. sekian.. peace no war :p
jaya jr said…
kak awe:cepat tu xtau laa bile..tunggu lepas mid-term kot..hehe

kak fiza:selamat pose jugak kak..x tinggal dh pose melaenkan kecik2 dulu je..insyaAllah,moga sihat selalu di bulan pose ni..amin =)
sempena nak raya yang lagi 3 minggu..hheh..akak ada bagi award..amik ok
hohoho JJ sakan raya gini nk ikot gi sogo lalala...
jaya jr said…
kak awe:okok TQ..jap lagi ambik

missXYZ:haha,xde shopping pon lagi ni..tunggu da dekat sikit baru ade feel raye..kui3
CintaNajihah said…
siapkan bju raye dulu br pose.;p

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka