Skip to main content

orang perancis tak nak blajo cakap ganu ke??






ni je update yg terlintas dalam kepale setakat ni..hehe..cakap pasal bahasa memang unlimited..sebab skop nye luas banget..hehe..laen kawasan,laen loghatnye..ni loghat yang aku guna dari kecik sampai besor..memang da ade aku buat entri2 berkaitan sebelum2 ni yang aku pon da tak ingt bile..hehe..tapi paling penting,ceramah ustaz ni bes..tak percaye bleh search ustaz azhar isrus kt youtube..sape yang paham bahasa terengganu mesti gelak2 je klo dengar ceramah die..kui3..selamat bersahur,selamat beramal dan selamat berpuasa =)

Comments

zikeryhassan said…
aku suka ustaz ni. sgt lawak die pun ceramah.
Cik Jari said…
singgah after sahur

malangnya ta dpt nak view viedeo di atas sbb youtube diblock dr unihotspot
yaa,sgt best ble die berceramah...
;)
bes mende base tenganu huhuh

ust azhar mmg best =) klako... pah ni miss jd warganegara terengganu le JJ huhu
zulkbo said…
JJ..
Salam bertandang di awal pagi..
moga ceria dan sihat selalu...
Weeda said…
betul2..

ceramah ustaz azhar memang best~
jaya jr said…
zik:haha,silap laa klo mu x suka..

cik jari:nasib baek kt sini xkene banned web youtube..kui3

aisya:betol3..klo ade update baru nak share2 lagi bagus..huhu

missXYZ:tu laa pasal..xde masalah nok jadi warganegara terengganu..pegi jumpe MB je..hehe

zulkbo:terima kasih sudi datang kt friendstop..huu

weeda:haha,lagi bes klo dengar mase ngantok..tetibe jadi segar balik..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka