Thursday, August 12, 2010

tidak salah untuk tidak tidur

hehe,ehem2..assalamualaikum,selamat pagi,salam sejahtera,ceria2 selalu..frasa2 biase yang da jarang aku buat sebab faktor kekangan mase..bukan laa sibuk sangat,tapi rase nak tido lepas kelas2 yang memenatkan sangat tinggi..biase2 puasa hari pertama memang agak letih laa..tambah2 semalam kelas dari pukul 8.30 sampai 1 tengahari nonstop..

kali ni xde nak cakap pape pun..tengok ramai blogger update pasal kedatangan ramadhan,rase macam nak buat jugak laa..hehe..macam ustaz2 selalu cakap,ramadhan ni buat amal sebanyak mungkin..amal baik2 ++ amal kurang baik --..bersihkan hati..macam2 kite boleh buat..sebab umur da DEWASA semangat pon kene DEWASA sekali laa..

tapi nak cakap pasal tido pagi2 lepas sahur..agak ramai jugak yang terbiasa macam ni..bagi penulis sendiri kadang2 terajak untuk tido sekali time2 macam ni..hehe..tapi ape kate same2 kite bangun sahur,bukak tingkap,ambik udara pagi..memang sah2 tak ngantuk..pastu masuk waktu subuh,pegi aa mandi..brrrr,memang fresh rasenye..klo tak caye try buat esok pagi..macam2 faedah kite boleh dapat..otak cergas,yang paling penting,rezeki ditebarkan oleh malaikat pada waktu pagi..sape tak tido dapat,klo sape tido,paham2 sendiri laa..kui3

hmmm,hari ni 2nd day puasa mesti da boleh plan ngn lebih baik waktu sahurnye,waktu berbukanye,lauk pauknye,timing ke bazar ramadhan dan macam2 lagi..semalam macam havoc sikit..bazaar berhampiran memang full of students..sesak2..klo takat nk tengok2 orang boleh..nak membeli,agak keberatan sikit..haha..hari ni klo sempat singgah,klo tak sempat,cafe aje laa jawabnye..sekian..



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

7 comments:

Nur Hawa Mohd Zin said...

1st day akak tak tido sebab cuti, 2n day akak tido sebab keje dan ngantok sangat..sampai kat tempat keje...hehehe

SyimaSyaz said...

selamat berpuasa....

ney said...

emm,kalau ney,bangun sahur da kul 5,makan sampai 5.3o,masuk subuh kul 5.50,so sempat agi nak wat tahajud kan~

p/s: solat 2 rakaat sebelum sebuh kan sangat byk pahale,so jom solat!~

cikCOKLET:) said...

selalu tido lepas semayang subuh.ha ha ha. kantoi*

salam ramadhan ye :)

HonEyBuNNy said...

alamak..mandi pagi2 sangat sejook...xtahan..heheh

Rie Zarchry said...

oit2 encik jaya
salam ramadhan

tido ke xtido ke
janji ko kne bg aku duit raya :)

jaya jr said...

kak awe:hehe,sekarang da ari k-5.mesti smue ok..amin

syima:selamat berpuasa juga..huhu

ney:klo sempat bangun bleh jugak solat..klo lewat sempat mkn sikit2 je laa..huuu

cik cokelet:xpe,kantoi kt sini je..tp klo bleh kene usaha x yah tido..salam ramadhan..huhu

honeybunny:hehe,memang sejuk mandi pagi2 ni..tp bleh bag kesegaran terbaik..kui3

rie:salam ramadhan..huhu..
alamak,x keje lagi laa nk bagi duit raye..sori3..huhu