Skip to main content

no mercy

ari ni aku ambik exam lepas dekat 5 bulan tak perah otak..janggal gile..dan macam biase,ade laa aku buat mistake2 yang tak patot..ape kes aku pon tak tau..tapi aku harap markah aku lebih daripada 50 daripada 100 markah..kerana aku study dan study itu amalan mulia..kui3..ayat pon da berbelit2..dan sejak minggu lepas,aku tak bagi muka langsung dekat page friendstop ni..NO MERCY..haha..update pon tak,jenguk pon acuh x acuh je..

ari ni boleh laa menyelit kat sini..berbekalkan angka follower 836(naik 2 walopon takde update)..terima kasih kepada pem"follower"..tapi jauh beza dunia blogging skang ni dengan yang lepas2..takde blogwalking,takde bace latest update dekat blog rakan alam maya..akaun nuffnang pon sangkut ade sikit2 je..tak bergerak2 nombornye..macam mane laa nak shopping raye macam ni..zzz..tapi klo cashout skang ni dapat bile aa..tak dapat shopping raye,guna buat bukak pose pon jadi..

da takde idea sangat nk type nih..tapi lagu raye da start masuk lubang telinga..ade jugak berkira2 nk buat video raye ngt rumate..maen lagu suasana hari raye ke..masuk fesbuk,tag member2,bleh ganti kad raye..save bajet skit tengah2 gawat ni..nak harapkan SMS malam raye,bikin panas je..klo tak pending,fail..klo tak fail,pending..haha..pusing2 2 perkataan tu je..jangan sampai baling handphone suda..

papehal,ade seminggu lagi sebelom balik raye.still ade mission2 yang tak accomplish lagi(ni bahasa game counter strike)wakakwaka..selamat pegi bazaar ramadhan,selamat berbuka puasa,selamat solat terawih dan selamat perkara2 yang sewaktu dengannye..amiinn..


Comments

fikah © said…
cashout je la duit nuffnang tu.
nanti boleh bagi orang sini duit raya.
:)
Yatre Hayati said…
huuuuuuuuuuuu.....selamat ary raya..
dah habis exam ke? bile balik cuti raya? jr akak nak alamat..email pada akak ye..cahayawanita@yahoo.com
jaya jr said…
fikah:huhu,nk berape??paling tinggi 50 sen je..kui3

yatre:selamat ari raye lagi seminggu lebih

kak awe:exam laa..ade lagi satu paper..cuti hujung minggu ni..ish,ade nk antor lauk berbuka ke??
MrS. F!zA said…
selamat hari raya diq! maap zahir dan batin! nak duit raya ke?

raya pertama ni pi la jalan2 umah jiran..hehehehe

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka