Skip to main content

sarapan yg hebat

ape sarapan yg hebat untuk anda semua di pagi 1 ogos???nasik goreng?nasik lemak?teh tarik?roti canai?bagi aku,hari ni sarapan terbaek ialah mee goreng serta teh tarik bersama roomate di tambah seorang teman yg agak istimewa..haha..bukan awek,bukan makwe,bukan perempuan simpanan..jauh sekali cikaro2 di luar sane..

haha,memang tak rugi aku mengamalkan cara hidup sihat dengan tak tido lepas subuh..alhamdulillah,hari ni aku da kenal seorang hamba Allah yang hebat..SUNARNO namenye..1st aku tengok,aku ingt die ni biase2 je..tengah pilih sarapan same2 ngn aku..mase tengah pilih tu,boleh pulak die gelak bile tengok aku duk kutip ayam dalam mee goreng tu,pastu tindih2 ngn mee di atasnye..haha..aku pon senyum je laa balik kt die..

lepas aku ngn rumate da siap bayor,da duduk makan kat meja,die datang join..sebab die pegi kt cafe tu sorang2 je..duduk je die salam dulu..tengok dari rupa parasnye,memang aku tak sangka dia ambik Ph.D(undang-undang)..asal dari jogjakarta,indonesia..die tanye ade tak antara aku ngn member berketurunan jawa..sah2 laa aku bagi tau nenek moyang aku keturunan same..da lame2 sembang,makin rancak laa..

tp siyes susah nk catch-up ape die cakap..indon sejati nih..walopon selalu tengok cite indon,tapi susak gk nk paham..rase macam lagi bes bersembang klo die cakap omputih..sebab die lecturer jugak kt sini..haha..perasan terer BI laa pulak..dalam conversation tu,memang menarik,full of information..sebab bercakap dengan orang2 yg berpelajaran tinggi tahap Ph.D laa katekan..die pon ramah ++ rendah diri jugak..bapak anak 3..

maka ari ni aku rase bertuah dapat kenal ngn beliau..haha..memang nk sapa laa klo terserempak lepas ni..haha..konsep berkawan biar seribu,berkasih biar satu rasenye lebih baik dari konsep 1malaysia buat masa ni..kui3





Comments

HaiDa HiDa said…
salam..

oo, dah satu ogos ari ni ya.. bulan yg amat di nantikan... byk peristiwa dalam ogos tahun ni..

hari ni bgun pagi2 tuk siapkan makanan tgh ari.. masak sardin n kobis goreng.. breakfast ngan roti + 3 in 1 white coffee..
a's said…
kirim salam bro Sunarno!
zikeryhassan said…
ari ni sarapan 3 keping roti cicah nescafe. sebab ada kelas kan.
jaya jr said…
haida:haha,memang banyak..bad memories pon ade..tp lupekan semua itu,hadapi hari2 dgn baik..huhu

a's:haha,klo jumpe lagi lepas ni boleh je ..

zik:owh,lupe teganu skoloh hari ahad..kui3
beli ke masak kat bilik? huhuh

akak makan lontong
nabihah ramli said…
sebek najib dgr..wakakaka
jaya jr said…
kak awe:haha,beli je..jarang ade perasaan nk masak breakfast

bihah:haha,xpe..najib x bace blog aku
TTT said…
ekekeke jj ckp je b.i :D
KABAKOGA said…
bereh mat,,
mintok tukor 1000 rupiah kat sunarno bley x?
nok masuk kelab matawang..
Anonymous said…
slame ni igt jj indon pure.. wawaawa
heheh....takpe...yg pntg sarapan..akak kalu kat u dulu akak minum milo ngan mam biskut kering je sebab nak study..makan berat t nagntok plak
jaya jr said…
TTT:pagi2 susah nk cakap BI..sebab otak beku lagi..kui3

kabakoga:klo sunarno ade cash nk tukor jugok..tp rase xdop sebab die bukan pengurup wang berlesen..haha

maCy:haha,JJ berketurunan je jawe,tp cakap x pandai pon...wakawaka

kak awe:haha,demi kesejahteraan perut,makan je laa berat sikit pon pagi2.kui3

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka