Sunday, August 1, 2010

sarapan yg hebat

ape sarapan yg hebat untuk anda semua di pagi 1 ogos???nasik goreng?nasik lemak?teh tarik?roti canai?bagi aku,hari ni sarapan terbaek ialah mee goreng serta teh tarik bersama roomate di tambah seorang teman yg agak istimewa..haha..bukan awek,bukan makwe,bukan perempuan simpanan..jauh sekali cikaro2 di luar sane..

haha,memang tak rugi aku mengamalkan cara hidup sihat dengan tak tido lepas subuh..alhamdulillah,hari ni aku da kenal seorang hamba Allah yang hebat..SUNARNO namenye..1st aku tengok,aku ingt die ni biase2 je..tengah pilih sarapan same2 ngn aku..mase tengah pilih tu,boleh pulak die gelak bile tengok aku duk kutip ayam dalam mee goreng tu,pastu tindih2 ngn mee di atasnye..haha..aku pon senyum je laa balik kt die..

lepas aku ngn rumate da siap bayor,da duduk makan kat meja,die datang join..sebab die pegi kt cafe tu sorang2 je..duduk je die salam dulu..tengok dari rupa parasnye,memang aku tak sangka dia ambik Ph.D(undang-undang)..asal dari jogjakarta,indonesia..die tanye ade tak antara aku ngn member berketurunan jawa..sah2 laa aku bagi tau nenek moyang aku keturunan same..da lame2 sembang,makin rancak laa..

tp siyes susah nk catch-up ape die cakap..indon sejati nih..walopon selalu tengok cite indon,tapi susak gk nk paham..rase macam lagi bes bersembang klo die cakap omputih..sebab die lecturer jugak kt sini..haha..perasan terer BI laa pulak..dalam conversation tu,memang menarik,full of information..sebab bercakap dengan orang2 yg berpelajaran tinggi tahap Ph.D laa katekan..die pon ramah ++ rendah diri jugak..bapak anak 3..

maka ari ni aku rase bertuah dapat kenal ngn beliau..haha..memang nk sapa laa klo terserempak lepas ni..haha..konsep berkawan biar seribu,berkasih biar satu rasenye lebih baik dari konsep 1malaysia buat masa ni..kui3






OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

12 comments:

HaiDa HiDa said...

salam..

oo, dah satu ogos ari ni ya.. bulan yg amat di nantikan... byk peristiwa dalam ogos tahun ni..

hari ni bgun pagi2 tuk siapkan makanan tgh ari.. masak sardin n kobis goreng.. breakfast ngan roti + 3 in 1 white coffee..

a's said...

kirim salam bro Sunarno!

zikeryhassan said...

ari ni sarapan 3 keping roti cicah nescafe. sebab ada kelas kan.

jaya jr said...

haida:haha,memang banyak..bad memories pon ade..tp lupekan semua itu,hadapi hari2 dgn baik..huhu

a's:haha,klo jumpe lagi lepas ni boleh je ..

zik:owh,lupe teganu skoloh hari ahad..kui3

Nur Hawa Mohd Zin said...

beli ke masak kat bilik? huhuh

akak makan lontong

nabihah ramli said...

sebek najib dgr..wakakaka

jaya jr said...

kak awe:haha,beli je..jarang ade perasaan nk masak breakfast

bihah:haha,xpe..najib x bace blog aku

TTT said...

ekekeke jj ckp je b.i :D

KABAKOGA said...

bereh mat,,
mintok tukor 1000 rupiah kat sunarno bley x?
nok masuk kelab matawang..

maCy said...

slame ni igt jj indon pure.. wawaawa

Nur Hawa Mohd Zin said...

heheh....takpe...yg pntg sarapan..akak kalu kat u dulu akak minum milo ngan mam biskut kering je sebab nak study..makan berat t nagntok plak

jaya jr said...

TTT:pagi2 susah nk cakap BI..sebab otak beku lagi..kui3

kabakoga:klo sunarno ade cash nk tukor jugok..tp rase xdop sebab die bukan pengurup wang berlesen..haha

maCy:haha,JJ berketurunan je jawe,tp cakap x pandai pon...wakawaka

kak awe:haha,demi kesejahteraan perut,makan je laa berat sikit pon pagi2.kui3