Skip to main content

membeli amalan mulia

buat mase ni,aku rase macam nk kemas2 diri sikit..rase macam nk pegi beli baju melayu sebab stat dari aku masuk sini,aku xde baju melayu..sebab aku tak bawak sekali mase register aritu..qur`an pon same..da dekat na puaseni,x patot klo xde 2 benda ni..sebab nk pegi terawih,nk pegi iftar ke klo ade yang jemput.haha..perasan betol aku nih..nk bace2 qur`an ke lepas sahur..

lg satu aku rase nk trim je rambut2 yg berlebihan..da 2 bulan tak disentuh gunting2 atau mesin2 tajam..biase mama aku cakap klo aku buat rambut panjang2,aku ni nampak macam orang demam..haha..sekali aritu rumate aku ingt aku demam walopon aku sihat wal afiat..padahal mase tu aku cume letih je..aku bukan tak nak gunting,tapi tengah pikir nak gunting style macam mane..haha..mengade gile..

hmm,hari ni hujung minggu..aku buat laa jemput2 bersama rumate..tapi entah camne aku rase pening memakan air tangan sendiri..hasilnye lepas makan aku tido sampai tengahari ni..aduh33..rosak plan hujung minggu..paling kurang tengok cite kartun donald duck ke,justice league ke..ni klo da tido rase macam burn mase camtu jee..huuu

las skali,selamat berhujung minggu yang terakhir sebelum kedatangan ramadhan yang mulia..ceria2 selalu,senyum selalu,senyum sokmo..hehe =)


Comments

Shey Hemsem said…
wey , htr lah sikit jejemput tu kat rumah kitorg , na tgk pening ke tak makn :DD ...

btw , slmt menyambut ramadhan dr Shey Hemsem (:
sizukaDeboss said…
slamat menyambut ramadhan juga:)
a's said…
amalkan baca al-Quran hari-hari.bukan bulan Ramadhan je,ye dop?
zikeryhassan said…
cuti hujung minggu aku kali ni,

jumaat, melukis mural kat tabika.

sabtu, bermandi-manda di lata tembakah
jaya jr said…
shey:hehe,malu nk share makanan yg biase2..tunggu buat spegeti baru bleh dipertimbangkan ntuk diajak..haha..selamat menyambut ramadhan juga..

sizuka:selamat menyambut ramadhan al-mubarak =)

anna:haha,klo bleh memang nk bace hari2..insyaAllah same2 kita menuju kearah itu

zikery:haha,memang komplete hujung minggu anda yg terakhir sebelum ramadhan,.huhu
acik amalina said…
masak cekodok? maju tol arr...ha3..bangga ade lelaki pandai masak even cekodok pom..

IFTAR? wow...erm..selamat berpuasa k..

P/s: nak tgk gak rambut baru tu..he3x

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka