Sunday, June 17, 2012

Salam Israk Mikraj


salah satu peristiwa penting ketika Israk Mikraj ialah,difardhukan atas setiap Muslim untuk bersolat..solat yang asalnya difardhukan untuk kite sebanyak 50 waktu telah dikurangkan oleh Allah SWT dengan usaha Rasulullah SAW kepada 5 waktu..tapi fadhilat solat untuk 5 waktu itu kekal sama banyak dengan solat 50 waktu..Rasulullah sayangkan umatnya dan berusaha untuk memudahkan umatnya..cuma kita jenis manusia mudah lupa..sesibuk manapun kita dalah hidup seharian,solat tak boleh dilupakan.

***walaupon kita tak baik,ade buat dosa,tapi jangan lepaskan peluang untuk melakukan kebaikan
OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

4 comments:

Cik Aqilah Wardah said...

slamat cuti2.. nantikan result 20 jun ini yeah...

jap2, xdop shoutbox dh ke??

jaya jr said...

hehe,tu laa,takut jgk nk tunggu result ni..

shoutbox xdop dh,malas nk cari :)

Elysa Sofia said...

sayangnya nabi kat kita :)

jaya jr said...

itu laa,kite je kadang2 lupe semua kasih sayang tu..huuu