Skip to main content

melangkah ke angka baru


25 Jun 2012,sekali lagi melangkah ke angka baru..banyak lagi perkara-perkara tertunggak sebenarnye..angka je baru,tapi diri tetap sama..walopon banyak kekurangan,tapi InsyaAllah takkan melepaskan peluang membaiki diri dan buat orang sekeliling rasa senang..

tapi paling rase lapang dan seronok hari jadi jatuh pada keadaan tak perlu jawab exam..sepatutnye kuliah semester pendek mula hari ni..tapi sebab semester pendek,aku dah siap-siap dalam kepala nak santai-santai je..tak nak pening-pening..rehat kat rumah duluuu..

***tumpang gembira juga untuk rakyat Mesir dengan pimpinan baru negara mereka dan berdoa agar Malaysia pon dapat pimpinan macam rakyat Mesir dapat :)

Comments

Chuu Muqhlis said…
hepi befday.,semoga da pat melepasi sem pendek dgn jayanya >_<
a's said…
sanah helwah
Yuni Aisyah said…
hepi besday kwn...umo bpe skrg...??hehe
jaya jr said…
najihah:OK,terima kasih =)

chuu:haha,sem pendek je pon..btw terima kasih

a's:syukran2 =)

yuni:haha,tq2..masuk 22 je
zikeryhassan said…
pose ala kpop tu. haha
Miss Sue said…
selamat hari lahir :) moga panjang umur dan murah rezeki.. rasanya tak terlambat lagi nak wish kan ? :P
jaya jr said…
zik:haha,kpop mende gok...

sue:haha,OK,terima kasih

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka