Skip to main content

family day GATEM


untung ade member pandai buat video..kite ambik sikit-sikit pon die boleh compile jadi sejenis kenangan yang best macam makan nasik waktu bukak puasa..sebab majoriti lone ranger,komuniti Gatem memang dah biase bergerak tanpa makwe-makwe ala hana tajima mahupon yuna..tak nak cerewet-cerewet..lagi-lagi bab maen air ni..klo ade kaum perempuan suasana die jadi laen sikit..orang ganu sebut dok leh nok wat bodo-bodo..

family day ni lame dh,sebelum final sem lepas..saje nak kongsi video..haha..tak susah pon nak buat family day..bajet ayam sekor bahagi 2,tambah 3 hamper menang hadiah,order mihum 1 tray cukup..Sungai Pisang ni pon dekat je ngan kampus..bajet-bajet 2 batang rokok tapi sedut slow-slow..tapi klo sesat,5-6 batang rokok pon balum tentu sampai lagi..

***klo nak buat program jangan organize..klo tak,susah nak jalan..

Comments

Sang Harima said…
Bile pulok nok wat ning Mat?
jaya jr said…
ni wat sem lepas..sebelom exam..awok ni gian nok berbeku..
Indah Mulya said…
wah, menarik! hehe..aippp, sape kate awek2 takleh ikut aktiviti cmni? tp rsnya aktiviti cmni lg best kalo g ngn mmbr kot..lg happening! :D
wow, seriusly best!!! terbaiklah! kalau dapat buat aktiviti nie beramai2 mesti siyoookkk
zikeryhassan said…
lama tak mandi manda di sungai woi.
jaya jr said…
IM:haha,bukan nak kate awek2 xleh pegi aktiviti macam ni..tapi banyak precaution nak kene buat..hihi

ainaa:haha,memang best pon berjemaah..klo 2-3 orang tak syokk

zik:haha,kt besut ade sungai..cari je pastu terjun..kikiki
program camni pi dengan member2 baru syiok! btw kurangkan lah merokok tu bro. hahaha :P
jaya jr said…
asfira:haha,rokok tu perumpamaan je..realitinye tak pon

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka