Skip to main content

sekali sekala,dua kali dua kala


selamat pagi!!!da lame tak tulis selamat pagi dalam post kat blog..haha..pagi ni dah ade kat Gombak..lepas perjalanan yang agak letih dari pagi sampai petang semalam..cuaca memang elok,cume panas sikit mase dekat atas highway tu..walopon adekat Gombak tapi gambar ni yang Kuala Terengganu punye..ambik ikut tingkap umah pagi-pagi...nampak sangat aku malas lagi nak datang Gombak ni..kejap je kot kat umah aritu..

dah laa org laen tengah syok bercuti lagi..adik aku yang cuti awal daripada aku pon tak masuk semester baru lagi..aku ni belom pape dah habis cuti..takpe lah,malas nak merungut banyak-banyak..skali skala..sikit pon jadilah..buat lepas geram..HAHAHA

***sebenornye bukan skali skala aku merungut pasal benda benda macam ni..tapi nak buat camne..selalu sangat terkena..sad betol

Comments

[k]o{q}i[n] said…
pg td bru smp? lewat skit la ko... smlm kitorang ada wat photoshoot kt tmn layang2 ngan blogger2..huhuhu
Nasuha Suhada said…
tiga kali tiga kala?
Nasuha Suhada said…
tiga kali tiga kala?
jaya jr said…
koqin:haha,bleh aa update tengok gambor

nasuha:haha..3 kali xleh..overlimit
iszieylyanziy said…
amboi,,sempat lagi ambek gambar tu

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka