Skip to main content

Orang Muda Geng Kite


buat julung kalinye dapat snap sendiri gambar UAI..takde laa duduk dekat sangat tapi boleh laa ambik gambar beliau..macam biase laa,tak pernah nye orang tak bersesak bile Ustaz buat kuliah..mungkin sebab tagline Geng Mude Orang Kite tu bagi kesan mendalam kat orang muda kat Malaysia ni..heh,macam aku..orang muda yang dah memasuki era dewasa..banyak benda nak kene ambik ire..klo semua nak ikut suka hati sendiri memang akan terjadi banyak kerosakan kat muka bumi Allah ni..

pada aku tagline orang muda geng kite ni sebenarnye tak terbatas pon untuk orang muda je..kuliah UAI untuk semua..aritu pon pak cik makcik mmg ramai..budak-budak kecik pon ramai..cume mungkin nak ditekankan kan orang muda sebab orang muda ni ramai berjiwa besar,tapi hati kosong..mungkin aku pon termasuk dalam golongan ni..semua benda nak kejar tapi klo silap langkah mungkin akan rasa bersalah,berdosa dulu,kini dan selamanya

***berkawan ngan orang muda mmg seronok tapi klo ade kawan orang tua pon seronok jugak sebab diorang ni banyak pengalaman hidup..seronok klo dengar diorang bercerita..

Comments

cimöt said…
aku teringin giler nak dapat dengar talk from UAI!!
belom berkesempatan lagi...
Aween Md Zahir said…
Alhamdulillah :)
ramai anak2 muda kini ke arah kebaikan.
tidak lagi lagha dlm hiburan.
moga ramai lg yg bakal tersedarkan ^^

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka