Skip to main content

bersama imam muda di Homestay d'Qaseh

penat semalam dah hilang..lepas tido malam tadi mmg rasa lega..selasa aritu balik kampung Johor sekejap..kakak yang aajak sebab nak tengok pak cik yang tak berapa sihat..kene masuk wad..lagipon Johor ngn KL takde laa jauh sangat..3 jam je pon..klo pegi lepas zohor,sebelom asar dah boleh sampai KL..

family aku dah balik minggu lepas..tapi aku tak boleh ikut..sebab UIA tempat aku belajar ni die memang paling 'mantap' bahagian cuti..semua orang sedia maklum..daripada kawan-kawan aku sampai laa keluarga aku..jadi tak heran laa org laen tengah cuti tak habis-habis,aku dah kene masuk kelas..

tapi ade ruginye jugak tak ikut family aku balik kampung minggu lepas..kebetolan ade satu ceramah Maulidur Rasul kat masjid dekat umah nyai..penceramah jemputan die Imam Muda Asyraf..kebetolan nyai ade buat homestay,maka si Asyraf ni di aturkan duduk bermalam kat situ..jadi die pon bermalam laa kat situ..sebelom die balik tu nyai cakap sempat jugak laa die bacekan doa selamatjsejahtera,sihat dekat pak cik aku.Alhamdulillah..



***harapnye pak long terus kuat..kitorang anak-anak saudara semua sentiasa doakan kesejahteraan, kesihatan dan kekuatan untuk pak long kembali pulih macam biasa..

Comments

[k]o{q}i[n] said…
yg blakang pakcik ko tu, bukan ko kan??
zalikha nashuha said…
aaa..suka gila dengan imam muda Asyraf ni..selalu follow tweet dia..hehe

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka