Skip to main content

membokeh lagi dan lagi


dari kecik bawak ke besar..aku ade hobi yang maintain je..suke tengok lampu..tapi aku bukan jenis binatang suke lampu tu..aku tetap manusia biase..dengan hobi bawak DSLR aku gabung dengan minat tengok lampu ni..puas hati aku klo dapat ambik gambar lampu-lampu ni..

***tapi aku kesian jugak dekat kawan aku yang jalan nak balik umah die takde lampu jalan..kan bagus klo kat bandar ade lampu,kat kampung pon ade skali..orang kampung pon bayar cukai jalan jugak..

Comments

MISS LANZA said…
nice..
later boleh try bokeh dri bentuk lain lah pulak..
hehe gudluq :D
zuk zuhaiza said…
ha'ah, kampung aku takda lampu jalan....,,

cantek mcm dlm gambar tu. eheee..
hazanis said…
wow...cantik bokeh..:)
jaya jr said…
lanza:haha,nek try jugak brntuk paen..tp x sempat lg

blogtilldrop:OK,TQ :)

zuk zuhaiza:tu laa..mesti sedih duk kat kampung gelap2 ni..kene mintak jugak lampu kot mane pon..huhu

ali:hehe,terima kasih

hazanis:biase je ni..btw,TQ :)
Orked Cleopatra said…
same laa kita, sy suka tgk lampu jugak....cantik...tp kalau dpt tgk bulan lagik cantik...heaven sgt rase...:)

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka