Skip to main content

wavin flag

ni memang takde idea langsung nak update blog nih..sebab rase2 da lame terperap dalam kampus ni..nak kate bace buku 24 jam takde laa sampai macam tu..tapi perkataan bebas tu macam sedikit menghilang..bagi aku laa..bagi orang laen aku tak tau..makanye,aku rase tak brape nak gelak sampai guling2 sangat laa..

jeles jugak tengok orang lain update blog ngn aktiviti mingguan diorang..bukan setakat mingguan,yang harian pon ade jugak..lagi laa aku rase tak bes..asyik bace update orang je..aku punye tak update2..ade jugak kawan2 mintak update,tp cadangan macam tak berape boleh diterima...disuruhnye maen gitar,pastu update..dengan mood yang ade skang ni,memang aku tak boleh buat laa..huuu

cume waktu petang2 je bleh mengurangkan stress sikit..macam isi karangan mase blajo kat skola Kampung Kalam Picit 8tahun lepas..beriadah dapat mengurangkan tensi dalam hidup seseorang..turun bukit,naik bukit,lari tak sampai se'round',tendang2 bola futsal(tak bayor lagi hutang),usha2 makwe pastu balik..tu je entertainment yang terbaik utuk setakat 2-3 minggu ni..ade ape2 cadangan ???jika ade,boleh je nak bagi pon..TQ,terima kasih,jumpa lagi


ni je aku rase konklusi terbaik untuk entri ni..huuu..


Comments

~ Lady ell ~ said…
haha hutang futsal pun kamu nk cakap...
jaya jr said…
haha,mesti laa..bola da nak buruk duk tendang hari2..tp x bayar2 pon lagi sharenye..huhu
zikeryhassan said…
kau xpegi tgk maher zain ke hari tu?
jaya jr said…
xpegi pon zik..ade kelas//huhu

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka