Skip to main content

hang,ceq,depa dan dotdotdot



haha,biase mase aku kecik2 dulu,saidina memang mantap..aku x beli,aku maen yang member punye je..tapi aku punye same laa macam yang budak2 kedah ni maen JUTARIA..murah je,5 ringgit klo tak silap..mainan ni memang bleh bikin panas...ade je rase nak menipu,rase geram,rase nak dengki..haha..abang2 laa katekan..tapi ni da kire terganas sangat ni..sampai masuk fesbuk..kesian si adik..da macam along aku tengok..klo along nangis2 macam ni mase kutip loan ok jugak..haha..

yang penting,bahasa kedah klo masuk video macam ni memang kelako..rase nak ketawe puas2 je..golek sikit pon xpe..huhu..klo rase tertekan,nak ingat balik kisah maen saidina zaman dulu2,klik je butang play yang ade..kui3..


Comments

hahah..lawak..awat lah sampai gado lagu tu...bukan main duit betoi-betoi pun..main ribu riban..kalu betoi-betoi leh bunuh-bunuh ni...lawak sunggh depa ni...memang betui teringat waktu main benda ni dulu-dulu..heheheh
jaya jr said…
haha,tu laa pasal kak awe..hilang stres kejap..kui3
zikeryhassan said…
aku suke men tipu time maen saidina dlu2. ahakz3
isQ_khadijah said…
haha lawak3.... kna buli ja lah bdak ni... abg2 pon tah apapa.. men tpu ja.. sian adek tuh triau hbs...
jaya jr said…
zik:haha,same laa..tp klo mase miskin terlajak laa..klo mase kaye xkisah pon..wakawaka

khadijah:tu laa pasal..abang tu sampai menyandor tepi dinding tengok adik nangis..haha
Anonymous said…
hehe best2..

lawak la..

seb abg wany tak gitu.. haha haha haha
jaya jr said…
haha,abg yang rokes je macam tu..kui3
yieyaw said…
jaya jr rockers!
Sophie Al-yahya said…
hahahaha..baru main saidina/jutaria..belum lg buat bisnes betul2..

kalau berbisnes,agaknye nak menangis camni gak kot bile dah besar..hahahah..lawak seh video ni..
jaya jr said…
haha,tu laa..
++ bahase kedah..
memang kene laa ngn video ni..
bisnes betol2 klo ade yang sampai camni pon xpe..
baru businessman berjaya

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka