Skip to main content

faktor kejadian

update ape yang bile dibuat,walopon pendek dan kontot,tapi dapat memberi impak maksima..takkan laa nak tulis pasal politik..politik ni aku suke jugak..tapi tak sampai tahap nak jadi ahli politik..cume aku suke bile tau orang2 yang gile kuasa ni jatuh..sebab diorang ni maen ngelat..ngelat ni dalam erti kata laen tipu laa.bahasa ganu panggil nipu..diorang ni guna kuasa lebih..upah orang sane sini,bayar duit sane sini..padahal,bleh jadi duit2 tu duit rakyat yang bayor cukai..

ape kaitan ngn aku???aku bukan bayor cukai pon lagi stakat ni..cukai makan kat KFC ade aa..tapi yang pelik,pegi kedai mamak pon ade cukai..cilake punye mamak..haha..air kosong pon kene bayar 40 sen..tau laa aku suke melawat kedai2 ko..tp semenjak 2-3 menjak ni,da lame aku tak singgah kedai makhluk ni..las skali bulan puase aritu..

faktor utama,aku takde kenderaan sendiri lagi.nanti bile da ade,siap sedia laa ko wahai mamak untuk menyambut kedatangan aku..faktor kedua,aku rase kawan2 aku ni takde mase untuk semua itu..haha..ntah laa..sebab time aku rase nak pegi kedai mamak,waktu pagi2 mase hujung minggu,diorang smue mesti tido..macam waktu sekarang ni..haha..perghh,klo dapat pegi kedai mamak mase ni,mmg masyukk..tosei 1,roti telor 1..air kosong suda..hahaha..pastu kite lupakan intenet,balik kepada zaman kuno,pegi kedai runcit,beli surat kabor...

klo nak lebih nikmat,bawak DSLR,sangkut kat leher..snap je gambor2 pemandangan pagi yang cantik2 ni..kompem dapat release tension di hujung minggu ni..

***memang tiade kaitan antara yang awal2 ngn tengah2&akhir2..sebab,bile minat ++ passion ade,otomatik kite boleh melencong terus dari idea asal yang kite ade..asalnye nak tulis pasal politik tu,tapi bile ade idea pasal perkara yang mamak,pagi,gambor,maka selamat tinggal politik..kui3..


jalan2 raye..haha


Comments

yieyaw said…
pagi-pagi kan, mak saya ckp mamak tak gosok gigi. Sebab ape, tanya la mak sy. Saya da tdo mase mak sy crite pasal mamak. Tak sempat nak dgr cite smpai abis. Mak, laen kali cite la pasal puding ke, kereta porsche ke..ni cite pasal mamak..pe kes??
jaya jr said…
haha sebab mamak tu kari die sedap..macam macha kat PJ dulu..kan sedap kari ye..bukan macam cafe che'ed..nasib baik che'ed jual nasik lemok sedap..klo x likup dh tu..haha

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka