Sunday, October 3, 2010

faktor kejadian

update ape yang bile dibuat,walopon pendek dan kontot,tapi dapat memberi impak maksima..takkan laa nak tulis pasal politik..politik ni aku suke jugak..tapi tak sampai tahap nak jadi ahli politik..cume aku suke bile tau orang2 yang gile kuasa ni jatuh..sebab diorang ni maen ngelat..ngelat ni dalam erti kata laen tipu laa.bahasa ganu panggil nipu..diorang ni guna kuasa lebih..upah orang sane sini,bayar duit sane sini..padahal,bleh jadi duit2 tu duit rakyat yang bayor cukai..

ape kaitan ngn aku???aku bukan bayor cukai pon lagi stakat ni..cukai makan kat KFC ade aa..tapi yang pelik,pegi kedai mamak pon ade cukai..cilake punye mamak..haha..air kosong pon kene bayar 40 sen..tau laa aku suke melawat kedai2 ko..tp semenjak 2-3 menjak ni,da lame aku tak singgah kedai makhluk ni..las skali bulan puase aritu..

faktor utama,aku takde kenderaan sendiri lagi.nanti bile da ade,siap sedia laa ko wahai mamak untuk menyambut kedatangan aku..faktor kedua,aku rase kawan2 aku ni takde mase untuk semua itu..haha..ntah laa..sebab time aku rase nak pegi kedai mamak,waktu pagi2 mase hujung minggu,diorang smue mesti tido..macam waktu sekarang ni..haha..perghh,klo dapat pegi kedai mamak mase ni,mmg masyukk..tosei 1,roti telor 1..air kosong suda..hahaha..pastu kite lupakan intenet,balik kepada zaman kuno,pegi kedai runcit,beli surat kabor...

klo nak lebih nikmat,bawak DSLR,sangkut kat leher..snap je gambor2 pemandangan pagi yang cantik2 ni..kompem dapat release tension di hujung minggu ni..

***memang tiade kaitan antara yang awal2 ngn tengah2&akhir2..sebab,bile minat ++ passion ade,otomatik kite boleh melencong terus dari idea asal yang kite ade..asalnye nak tulis pasal politik tu,tapi bile ade idea pasal perkara yang mamak,pagi,gambor,maka selamat tinggal politik..kui3..


jalan2 raye..haha



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

2 comments:

yieyaw said...

pagi-pagi kan, mak saya ckp mamak tak gosok gigi. Sebab ape, tanya la mak sy. Saya da tdo mase mak sy crite pasal mamak. Tak sempat nak dgr cite smpai abis. Mak, laen kali cite la pasal puding ke, kereta porsche ke..ni cite pasal mamak..pe kes??

jaya jr said...

haha sebab mamak tu kari die sedap..macam macha kat PJ dulu..kan sedap kari ye..bukan macam cafe che'ed..nasib baik che'ed jual nasik lemok sedap..klo x likup dh tu..haha