Skip to main content

selasa kot

sedikit curahan abjad2 pagi2 ni..susun2 sikit jadi laa perkataan..pastu jadi ayat2..pagi ni macam2 biase je..subuh ngam-ngam sebelom pukul 7..takde laa cerah sangat..tapi angin pagi memang sejuk..memang bertuah aku punye susunan bilik..meja study tepi tingkap...dapat laa menjamu angin pagi ni sikit..

hari ni rase nak pegi kelas dengan style nerd..haha..tapi malangye alat yang paling penting untuk menonjolkan mej nerd takde dalam list..cermin mate putih,binkai hitam..bab rambut takde masalah sangat..boleh laa sikat belah tepi rapat2..huhu..pakai kemeja,pakai tie..kompem berpeluh2 sebelom tengahari..huhu..

masalahnye,boleh ke aku jadi nerd??sesuai ke dgn sifat2 aku yang ade skang ni??jawapannye aku kene cek lepas ni..

*

*

*

*

*

*

*






ok,rasenye boleh kot..sebab kecik2 dulu aku ni pendiam yang agak melampau..sampai ade sedare-sedare ingt aku ni bisu..jadi klo setakat nak jadi pendiam tu takde masalah sangat laa bagi aku..lagi satuklo ade sangat perkara2 yang takbest,otomatik aku rase nak menyepi dan bertenang2 sikit..bercakap mane yang perlu je..huuuu..






Comments

zikeryhassan said…
aku pun suka senyap je kalau jiwa kacau
Yatre Hayati said…
amboi pendiamnya dia sampai orang ingt dia bisu...
nabihah ramli said…
sape kate mu bisu ho??meh nk bg duit skit.hahaha
jaya jr said…
zik:haha,layan kepale je time tu..haha

yatre:hehe,kecik2 dulu je..skang ni tak lg..

nabihah:haha,tu zaman sebelum mu wujud lagi..mmg laa mu xtau.dr mu bg duit kt org laen,baek hulur kt aku..
tOinktOink said…
ishh ishh ishhh.. pendiam ke??
ehehehe ;p
org pendiam ni sbnrnye bgs.... sbb dpt jaga lidah =)
noor afzan said…
jiwa tu dah cukup nerd ke belum.
jiwa tu penting juga..
ahaha~
jaya jr said…
toinktoink & aisyah:tu mase dulu2 je..ni da kurang..haha

missXYZ:hmm,betol2..kurng sikit cakap2 merapu tu..huhu

nesa:klo bab gaye ramai boleh buat style nerd..haha

noorafzan:jiwa tu xtau laa..kene usaha lebih kot baru bleh jadi nerd.haha

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka