Skip to main content

setiap perantau kene pulang beraye..haha

pak cik aka abang aka oppa amir hasif da balik umah arini..mood????gembira sebab macam biase balik umah kan,sape laa tak suka..tapi ade kurang nye sebab kereta yang biase aku guna masuk bengkel tak kluo2 sebab anto pegi cat aritu..da lame kot..zzzzz..susah laa macam ni..aku kene cilok kerete mama aku je laa lepas ni..nak gune kereta abah aku besar sangat..tapi tengok laa macam mane..sebab kat KL yang sikit punye besar tu,aku rak dapat cari seluar yang berkenan di hati sempena raye ni..penat me'round'..beli baju je..

tapi puase da nak abis..semalam las berbuka ngn member2..aku dan 2 orang rumates p-din ngn joe ++ butip..beli kt bazaar wangsa maju..panjang semacam je bazaarnye..jalan2 kt bazaar naek motor kot..lepas da mark kedai baru cari parking yang dekat2 skit..haha..beli laa ayam ter'golek'..da lame aim tapi semalam laa baru dapat sebab bazaar kt dalam U xde jual..tapi ntah macam mane mase berbuka tu semua macam tak brape nak makan..[enat berjalan rasenye..huhu..

last skali ntuk stakat ni,semua da balik kampung,tapi nak stat ucap selamat hari raye bile ek?takut jugak ter'excited' sampai terlupa kite ni masih di bulan ramadhan..perlu sedih untuk meninggalkannye sebab ade tak lagi peluang ntuk berjumpa dengan ramadhan taun depan..insya-Allah ade..amiin..akhir kata,selamat pulang perantau2 di kota..kui3..

p/s:yeah,da ade DSLR kt umah ntuk snap pic raye yang cool..terbaek lah walopon yang biase2 je..nikon pon nikon lah..janji DSLR..

Comments

miszAM said…
erma pun da balik.. beshhhhh2! haha. eh lupa, selamat ari raye!
sarah shafie said…
yuhoo..mlm ni naek bas..
amaran keras:jgn merendah-rendahkan martabat nikon..
jr dah balik umah ke? lama cuti raya? hehehe
jaya jr said…
erma:selamat hari raye

sarah:haha,selamat pulang perantau di kota

sylver shooter:eh,mane ade merendahkn nikon.bes pae..kui3

kak awe:hmm,da balik cuti..2 minggu je..ok laa tu..huhu
hans said…
hohoho
memang gembira kut balik rumah
selamat hari raya

P/S : Iklan DIGI Nih Patut Kena Tambah Lagi Sikit Lah!
tieha ismail said…
oppa, sy sudah sampai umah.....sukeeeeeeeeeeee..!!!...ngeeee~~
jaya jr said…
hans:huhu,selamat hari raya aidilfitri di kampung anda..

tieha:okok,same laa kite..da balik kampung..mood raye3..puase jgn tinggal lagi 2 hari jee..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka