Skip to main content

salalm aidilfitri tp x pakai baju melayu


SALAM AIDILFITRI BUAT PENGUNJUNG FRIENDSTOP


awalnye tak brape nk betol..same dengan ending..tapi papehal,selamat hari raya aidilfitri ntuk sahabat2 di dunia nyata,di dunia maya dan semua yang mengenali diri ini..selamat berhari raya ye..

ikhlas daripada jaya jr..huuu

Am
Suara tangis yang kau dengar
F
Memecah hari kudus ini
Dm
Adalah aku
E
Mengenang pemilikmu


Am
Kita pohon kemenangan
F
Meroboh kota keakuan
Dm
Ini saatnya
E
Yang kunanti-nanti


( 1 )
Am Dm
Mereka yang dilanda derita
E Am
Redhalah harimu kan tiba
F G
Cahaya kekasih yang benar
C E
Menghapus segala api kemarahan


( 2 )
Am
Salam dunia
G
Salam semua
C
Salam Hari Raya
E
Bersinar akhirnya
Am
Salam dunia
G
Salam semua
C
Salam Hari Raya
E
Bersinar akhirnya


Am G
Inilah hari kita
F E Am
Tiada lagi rasa ketakutan

Solo - Am/F/Dm/E x2
F/E

Comments

salam lebaran adik akak.. :)
maaf segala kekasaran dan kesilapan ye...sob..sob..sedih tibe2..
zikeryhassan said…
wah!
lagi hebat ni.

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI.
maaf kalau ada salah silap. 0-0
jaya jr said…
kak awe:jgn sedih2..hari lebaran hari kemenangan kak..
selama aidilfitri

zik:xde laa,biase2 je..xde gambar nk ditag..aku nyanyi2 laa sikit..huhu..
selamat ariraye..10-10..hehe
heheh..betul tu dik...so kena smile :)
Humanity Life said…
Selamat Hari Raya Maap Zahir dan Batin buat Tuan Rumah serta para pengunjung kelaman blog ini (ahaks!)


Artikel terkini: http://humanitylife.blogspot.com/2010/09/piranha-3-d-2010-movie-stream.html
nabihah ramli said…
hoho..trhibur jugk.ltak ah lirik sekali bru feel habiss..hehe
jaya jr said…
HF:huhu,terima kasih atas kunjungan..macam da ziarah raye..kui3..salam lebaran

nabihah:komen anda memang membina..terus edit masukkan lirik,..haha.selamat hari raya
hohoh stail..bole released cover nih..
Bert said…
wow, mcm m.nasir...

slamat hari raya
jaya jr said…
rasyid:mane ade cover2..haha,maen2 xtentu hala boleh laa..kui3..selamat ari raye

bert:haha,marah m.nasir klo bace..xde samapi tahap langsung..huhu..papehal,SALAM AIDILFITRI.
Anne Boleyn said…
salam..


best lah. suke orang pandai main gitar. :)


btw, selamat hari raya, maaf kalau ade silap and salah.

p/s: lama nya dah tak datang blog ni.. jemput dtg blog anne boleyn balik kay.. :)

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka