Skip to main content

da lame tak singgah sang harima.blogspot

mu ni,speaker bawok,gitar pon bawok..mu nk g belajor ke nk g maen muzik..

tu statement abah aku kat aku sehari seblom aku datang blajo lepas cuti raye aritu..hehe..tapi nada abah aku aku tak boleh agak sebab lepas die kluorkan statement tu,die bg wayar speaker yang die pegang kt aku..mase tu aku pikir laa,ish abah ni marah ke tak???tapi las2 aku buat konklusi die bergurau je..haha..aku nk bawak speaker tu bukan sebab ape,sebabnye mende tu takde org nak gune kt umah..mane tak lebihnye,stiap kali balik kampung kat johor,mesti pegi cari yang bundle punye..bukan cap ayam punye..altec lansing kot..

lagi satu,skang ni impian nk guna DSLR da tercapai..abah aku beli D3000..beraye ngn mnde alah tu laa tahun ni..macam koboi dapat pistol mengikut kate pakcik aku..sampai full memori kad..mane2 pegi mmg takleh tinggal..proses belajar itu penting..kui3..da banyak gambor2 yg aku ambik..ade yang lawo,ade jugak yang ntah pape,,tapi sebagai sorang beginner aku tak nak masuk kan kat sini..haha..bikin malu je..masuk dalam fesbuk takpe..haha..tengok laa nanti bile da pandai skit,da boleh snap gambor lawo2,boleh aa nak post kt sini..

aku seorang pelajar engineering,tapi skang ni ade minat jugak dalam bab2 seni..haha..ape da jadi ngan calculus,statics,drawing,circuit dan laen2..nak dijadikan penutup,aku kene usahakan semuenye dengan cermat dan berhemah..haha..sebab aku dapat rase aura sokongan dari pihak2 tertentu....yiieeeeehaaaaaa.. :P

wassalam..

da lame tak singgah sangharima.blogspot..cuti raye aritu pon tak sempat jumpe..hehe



Comments

wah....akak tak pandai main gitar..one song dik..
nabihah ramli said…
mcm knl je gitar tuh..hahaha
zikeryhassan said…
wah. da maju la kau skrg ni.

pape pon, stdy ngan minat perlu seiring.
jaya jr said…
kak awe:haha,da ade kt bawah tu lagu raye..tekan play je..kui3..selamat mendengar..

nabihah:haha,tu ah,gitar sape x tau..dh aa duk sbloh gitar aku..

zik:haha,maju laa sikit..++ hobi baru skit2..hehe..TQ bro
rizal jabai said…
nanti snap gmbar aku ye jawarangers..aku gilerrr kamera nih..hehehe
heheheh...patut lah melaka nak hujan ni...lalalal..jangan marah :)
jaya jr said…
ijai:haha,boleh2..tp ko kene bawak diana danielle skali laa..haha

kak awe:haha,yg melaka tu org laen nyanyi...tp kan,kt gombak ni pon hujan jugak..hehe
dah dengar dah...ok ranking 1-5 akak bagi 4 ok..heheh
Kita boleh join venture main gitar nih! Slmt Hari Raya aidilfitri...Jaya!
jaya jr said…
kak awe:hehe,trimas2..

anastasyea:haha..jom3.selamat hari raye
zahidah dihaz said…
samalah kita...tapi dslr tak dapat lagi ni...huhuhuhuhu
jaya jr said…
owh..tp klo ade rezeki lebih,bleh laa dapatkan satu..huhu

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka