Skip to main content

entri sebelum ni menepati sasaran

2 hari dalam hujung minggu ni ade open house.menepati sasaran aku klo nak ikutkan entri sblom ni..smue makanan formal di hari raye aku dapat makan weekend ni.lemang,rendang,satay,macam2 jenis nasik ade..malas laa nk list..tp satu je kurang..tak laen tak bukan kamera..haha.jalan raye taun ni klo takde kamera mmg tak brape nk bes..sebab kamera ditinggalkan sendirian kt umah..

ade kamera hanset,tp member2 ni pon satu,klo kate ambik pakai kamera nset da jual mahal tak nak ambik gambor..susah betol budak2 zaman sekarang..bagi betis,nak peha..tapi bukan silap diorang rasenye,silap kompeni handphone jual nset kamera tak cukup megapixel..klo nak megapixel besor,kene beli yang mahal2..

yang sebenarnye,hujung minggu ni aku gune buat release tension exam..da dekat sebulan,hujung minggu je kene bace buku,hujung minggu je bace buku..da laa banyak..minggu ni,sebab exam da tak berape nak ade,relax2 suda..hehe..baru student's life tu ade..lagi 7 sem tolak sem ni,bleh aa sewa jubah ngn topi ade kadbod kat atas..jele betol tengok insan2 yg da datang ambik jubah ntuk grad..huuu

tambah pasal bola sepak sikit,memeber aku skang ni tengah semangat nak beli bola sebab bola lame da ilang..punca nye salah faham mase passing2 bola,bile tendang,singgah laa kt planet mane sampai hilang di pandangan mata kasar..moral of the story,maen bola dapat menyihatkan tubuh badan selaen me'market'kan diri bile ade awek maen kt court sebelah..



Comments

ATikah Mustapa said…
jelus orang ambik jubah????

ape kata awak pinjam je jubah diorang...pastu bile dh puas try...bagi r diorang balik...

skurang dh xjelus kan>>???hehhehe
jaya jr said…
haha,mane boleh..klo muka tembok bleh aa buat camtu..kui3
zikeryhassan said…
org kata penantian itu satu penyiksaan.

tapi bagi aku, penantian itu satu semangat untuk meneruskan hari-hari mendatang.

hehe. ada kaitan ke?
jaya jr said…
haha,entah laa zik..layan sajaa..kui3

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka