Tuesday, September 28, 2010

selamat tinggal dunia baru

agak2 boleh ke tak aku berdikari dengan ape yang ade sekarang ni..haha..klo nak ikut saving yang ade,memang laa tak mampu..++ aku ni jenis yang suka beli kasut,baju,sluor..nak kate kaye,xde kaye sangat,nak kate pokai pon tak jugak..biase je,tengah2..ni pon aku tengah berkira2 nak beli kasut baru sebab kt sini banyak jalan kaki dari kelas ke kelas..kesian aku tengok kasut yang ade skang ni..tu pon nasib baek dari hostel g kelas naek motor..klo tak,da lame arwah kasut tu..

masalah skang ni,aku macam nak reject PTPTN..ulangan,aku nak reject PTPTN..bukan PTPTN reject aku..haha..sebab diorang nak bagi RM8800 je kat aku..tu pon lepas buat beberape proses sukar yang memang boleh buat kepale pening..memang asalnye silap aku jugak..aku maen teka2 je gaji mak bapak aku..maka aku dapat laa separuh,RM14000..las2 petang semalam,mase aku anto dokumen2 tu,diorang kate tak boleh proceed..sebab gaji yang aku isi dalam borang dok same ngn yang dalam slip gaji..bile kira2,ade laa lari dalam 600-700..

kan dah,aku pening kepale..boleh pulak mase die explain care2 nak merayu tu,aku cakap

"dah,saya tak nak apply lg dah"

haha,mase tu nampak macam kool je..tapi bile masuk bilik,aku pon pikir,camne nak isi minyak klo pakai kete lepas ni aa???nak travel2 skit ke...maka aku pon bekata dalam hati..ALONG PON ALONG LAA..haha

***tajuk dok leh blah sebab aku baru je rase nak beli gajet2 baru,tp rase macam sangkut je..lambat lagi laa nk lepas hajat..kui3

semalam aku sembang ngn die(mamat baju hitam)..die cakap die taknak menyusahkan mak bapak die klo bab duit..hmmmm..butip2



OK DA SELESAI BACE,NAK KOMEN BOLEH,NAK LIKE PON BOLEH

www.tips-fb.com

7 comments:

tiha said...

knapa kalo silap dia x bg pinjm erk..

jaya jr said...

ntah..sebab die xnak bg pinjam aa..haha..xtau laa knape..

zikeryhassan said...

buat keje part time la mat. hehe

jaya jr said...

haha,part time mane boleh..kelas sampai petang kot..malam nk tido.nk maen game,nk maen tenet2..haha

yieyaw said...

sudah sudah la tu blaja mat..bek awak jadi pegawai ptptn..
Senang sikit sy nk buat pinjaman..
Mudah dan telus

Nur Hawa Mohd Zin said...

nape tak isi betul2..ptptn skunk strict tu..so macam mane skunk ni? mmg tak dapt ape2 pinjaman lah ye

jaya jr said...

yieyaw:haha,nanti ade kelulusan sy jadi pengarah ptptn..takde cukai..bagi pinjam je..haha

kak hawa:haha,skang ni dah apply yayasan terengganu..harap-harap lepas..