Skip to main content

selamat tinggal dunia baru

agak2 boleh ke tak aku berdikari dengan ape yang ade sekarang ni..haha..klo nak ikut saving yang ade,memang laa tak mampu..++ aku ni jenis yang suka beli kasut,baju,sluor..nak kate kaye,xde kaye sangat,nak kate pokai pon tak jugak..biase je,tengah2..ni pon aku tengah berkira2 nak beli kasut baru sebab kt sini banyak jalan kaki dari kelas ke kelas..kesian aku tengok kasut yang ade skang ni..tu pon nasib baek dari hostel g kelas naek motor..klo tak,da lame arwah kasut tu..

masalah skang ni,aku macam nak reject PTPTN..ulangan,aku nak reject PTPTN..bukan PTPTN reject aku..haha..sebab diorang nak bagi RM8800 je kat aku..tu pon lepas buat beberape proses sukar yang memang boleh buat kepale pening..memang asalnye silap aku jugak..aku maen teka2 je gaji mak bapak aku..maka aku dapat laa separuh,RM14000..las2 petang semalam,mase aku anto dokumen2 tu,diorang kate tak boleh proceed..sebab gaji yang aku isi dalam borang dok same ngn yang dalam slip gaji..bile kira2,ade laa lari dalam 600-700..

kan dah,aku pening kepale..boleh pulak mase die explain care2 nak merayu tu,aku cakap

"dah,saya tak nak apply lg dah"

haha,mase tu nampak macam kool je..tapi bile masuk bilik,aku pon pikir,camne nak isi minyak klo pakai kete lepas ni aa???nak travel2 skit ke...maka aku pon bekata dalam hati..ALONG PON ALONG LAA..haha

***tajuk dok leh blah sebab aku baru je rase nak beli gajet2 baru,tp rase macam sangkut je..lambat lagi laa nk lepas hajat..kui3

semalam aku sembang ngn die(mamat baju hitam)..die cakap die taknak menyusahkan mak bapak die klo bab duit..hmmmm..butip2


Comments

tiha said…
knapa kalo silap dia x bg pinjm erk..
jaya jr said…
ntah..sebab die xnak bg pinjam aa..haha..xtau laa knape..
zikeryhassan said…
buat keje part time la mat. hehe
jaya jr said…
haha,part time mane boleh..kelas sampai petang kot..malam nk tido.nk maen game,nk maen tenet2..haha
yieyaw said…
sudah sudah la tu blaja mat..bek awak jadi pegawai ptptn..
Senang sikit sy nk buat pinjaman..
Mudah dan telus
nape tak isi betul2..ptptn skunk strict tu..so macam mane skunk ni? mmg tak dapt ape2 pinjaman lah ye
jaya jr said…
yieyaw:haha,nanti ade kelulusan sy jadi pengarah ptptn..takde cukai..bagi pinjam je..haha

kak hawa:haha,skang ni dah apply yayasan terengganu..harap-harap lepas..

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka