Skip to main content

pengalaman kerja di bulan puasa

takde kelainan,macam biasa..cuma yang berkurangnya masa tido..tapi untuk setakat ni laa..setakat puasa nak masuk hari kedua..tak tau laa kalau esok lusa sampai tempat kerja terus cari port baring..harapnye tak laa..walaupon budak-budak intern tak dapat penekanan khusus tapi ustazah sekolah menengah dah ajar adab-adab bermajikan..

kerja dekat syarikat ni tak bizi sangat..operator sume rajin-rajin..rajin buat kerja,rajin sembang..bulan puasa ni diorang pon kerja rilek-rilek je..orang kate intern kat sini bosan..tapi dari tarikh lapor diri sampai ketika ni,tak bosan mane pon..makin tambah pengalaman ade laa walaupon kadang-kadang buat kerja sama je..macam buat rutin makan nasi..

***harapannya puasa ni nak cuci hati..tapi tu laa,ramai sangat makwe update gambar bertelekung lepas terawih dekat instagram..

Comments

suhadah saad said…
keje kat company mana?? teringin nak intern kat situ, sbb tak banyak keje.. hahahha

http://ordinarygurl-sue.blogspot.co.uk/2013/07/salam-ramadhan-al-mubarak-malaysian-and.html
jaya jr said…
syarikat air..haha..terengganu..tak keje pon lagi,intern jugak

Popular posts from this blog

#20 Ramadhan | tab mudah lagu raya 'suasana hari raya'

Anuar Zain & Ellina - Suasana Hari Raya
Intro 2x
E-----------------9----9--------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9----------9-10-10-9-10-9-10-12--| G-9-9---------------------------------11-11-11-------------------------------| D-------------------------------------------------------------------------------| A-------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|
E-----------------9----9-------------------------------------------------------| B-9-9-10-10-12-12---12---12-10-9-10-9------------------------------------| G-9-9---------------------------------11-11-11-9-8-9-9---------------------| D------------------------------------------------------------------------------| A------------------------------------------------------------------------------| E-------------------------------------------------------------------------------|

seka…

perangai orang terengganu

klo sebut perangai org ganu ni macam-macam persepsi atau pandangan boleh keluar..orang ganu sesama org ganu berpandangan laen,orang luar ngn org ganu punya pandangan laen..tapi tu laa,klo boleh kite jangan amalkan menilai seseorang pada pandangan pertama..jangan mengadili sesebuah buku melalui kulit luarannya..

aku hari ni nak highlite dari segi percakapan je..secara realiti klo sape-sape asal ganu tak pon menetap lame kat ganu,die akan tau org ganu ni cakap agak kasar lah..klo nak sound sape-sape,tak maen jenis-jenis volume 5 ni..nak sound bagi terus volume 100..kate biar terasa..klo tak terasa,memang takde kesan,masuk telinge kanan kluor telinge kiri..

contoh mudah org KL klo melenting sikit sebut 'sial'..macam Zizan sebut dalam KL Gangster..'eh sial lah,puiii'..Zizan ni pon satu hal,asal ganu tapi sebut-sebut sial..klo org ganu amalkan sebut 'sial' macam Zizan tu kompem kene kutuk balik ngn member-member..org ganu takde istilah sial-sial ni,klo marah biaseny…

pengalaman berbasikal di Taman Botani,Bukit Cerakah

tempat ni kat Shah Alam..nak masuk kena bayar RM3..yang part nak pusing-pusing kayuh basikal tu ada 2 jenis..basikal baru kena bayar RM5 untuk 1jam pertama lepastu tambah RM1 untuk jam-jam seterusnya..basikal ala-kadar pon ada jugak,murah sikit bayar RM3 satu jam dan tambah RM1 untuk jam kemudiannya..untuk berpeluh tu senang sangat sebab ada naik turun bukit..taman haiwan ada,kuda ada,rusa ada..banyak jugak laa bendanya yang boleh di tengok kat dalam tu..kitoran pon tak sempat nak round habis sebab masuk free atas tiket volunteer..bizi buat keje..kah3..tapi yang penting boleh try sj4000 sambil kayuh basikal..


*** untung jadi volunteer sampai ke makan minum,pengangkutan pon free jugak..kakaka